Puhkus

Aeg sealmaal, et mul on käes teine osa puhkusest. See on see puhkuse poolitamise rõõm, et kui kohe head ilma ei jagata, siis pärast saab kindlasti :) Ilus ilm on täiesti olemas !!!
Sõitsin reedel rattaga töölt koju naeratus näol ja lauluviis suul, sest tervelt kaks nädalat saab tegeleda kõikide nende asjadega, mida ma väga armastan teha, kulutamata selleks kaheksat tundi päevas oma elust iga päev siseruumides viibimisele. Vabanemine !!!
Voodi kõrval ja voodis on hulk kirjandust, mida ma siis rõõmuga loen kas hommikul pool tundi peale ärkamist või öösel, enne uinumist. Puhkuse ajal saab vabalt öösel lugeda, sest hommikul puudub vajadus ärgata enne seitset ( mis muide on kohutav asi, kui oled hommikuse unega). Viimasel ajal jäigi unetunde kole väheks, sest päevatööväliseid tegevusi on nii palju, et kuidagi ei jõua enne keskööd magama.

Niisiis, minu voodi ümbruses ja voodis on asjad, mida tahan vastavalt tujule haarata kohe kas hommikul ärgates, või hilisööl :)

hautiskalaga

Hetkel ma loen 4 raamatut korraga. Eks igal hetkel, kui lugemiseks aega, on erinev taust ja sellest ka erineva kirjanduse lugemise soov.
Pikemat aega juba näksin jupphaaval Katrin Saali Sauli kirjutatud raamatut “Naiseks olemise kunst”. See on hea raamat, aga teda ei saa lugeda ühe soojaga, vaid see raamat tahab rahulikku lugemist ja kaasamõtlemist.

Teine käsil olev raamat, on ka küll elu üle järelemõtlemise valdkonnast, aga selline kergemat sorti lugemine. Õigemini väljendusvorm on hästi ladus ja lihtne, aga jutt on jumala arukas ja õige. Põhirõh on sellel, kuidas me täiskasvanuks saades kaotame endast sisemise lapse ja tänu sellele ei suju paljud asjad nii lõbusalt ja hästi, kui võiks. Raamat pealkirjaga ” Ära kasva suureks”, autorks Christian Blond. Eks ikka tegelikult vanad ja armsad tões, aga või nad siis meil alati meeles seisavad :) Muide, see raamat pakub huvi ka mu tütrele ja märkan aeg ajalt teda seda lugemas :)

Kolmandat raamatut ma ei loe sedasi järjest, vaid tellisin endale täiesti teadlikult selleks, et tuletada endale meelde asju, mida ma tegelikult väga hästi tean. Noore tegusa autori Veronika Jüssi Osave spiraalköiteline käsiraamat ” Teeme ära! “. Tore raamat ja ma usun paljudele inimestele, kes tegelevad loomega, väga abiks. Pisikesed ja suuremad näpunäited, kuidas ennast paremini turundada ja oma loomingut presenteerida. Ma olen tegelikult ju turundust erinevatest nurkadest vaadatauna päris palju õppinud ja sellega ka tegelenud, aga vahepeale on jäänud pikk paus, kus kõikuma on löönud eneseusk ja pähe pugenud kahtluseuss nimega – ah mis nüüd mina. Luban endale esialgu sosinal, et hakkan sellega tegelema, selle ussi väljaajamisega.

Muide, selleks on mul olemas väga vahvad naised, kelle ühiseks nimetajaks on Elukirg ja kellega meil on väga palju ühiseid huvisid :) Tervitused nendele siinkohal!!! Nad oskavad kohe iga päeva teha päikeselisemaks ja rõõmsamaks.

Neljas hetkel pooleli olev raamat on hetkedeks, kus ma mõelda ei viitsi, ehk siis ilukirjandus ja selleks on Varraku ajaviiteromaan ” Lõhnakoguja”. Autoriks Kathleen Tessaro. Raamat on alles nii alguses, et muljetada veel ei oska, aga tundub huvitava süžeega.

Eks riiulis on mõndagi veel ootamas lugemisjärge, aga katsun esialgu need käsilolevad läbi näksida, siis vaatab edasi. Mulle meeldib väga ja väga lugeda, aga selge on see, et puhkuse ajal mul on miljon muud tegevust, mis on samuti olulised. Õnneks me perioodiliselt sõidame – rongiga, või laevaga ja seal jääb päris kindlasti aega lugemiseks. Reisikotist ei puudu raamat kunagi.

Üks nendest olulistest tegevustest on loometegevus. Alustame õmblemisest. Mõni asjake on juba valmis saanud, mõned ideed ootamas tegemist. Mitu asja on tellimusena vaja valmis saada.
Igal juhul vaatan ma heldimusega oma viimase poolaasta jooksul soetatud kangaid ja mõtlen, mida ma nendest teen. Puhkuse ajal on vaim virge ja mõte lennuks vaba. Ideepojukesed täitsa olemas ja kui vähegi jõuan, püüan puhkuse ajal mõne neist realiseerida. Palju ei luba, sest meil on plaanis puhkuse ajal päris palju liikuda ja ette võtta. Ojaaa, nüüd tuli mul meelde, et puhkuse ajal tuleks ka oma koolitöö valmis kirjutada, mis tarvis 1.septembriks esitada :) See ei olnud just parim uudis, aga tuleb ära teha.

hautiskalaga

Mida siis veel võiks puhkus sisaldada?
Maal sõstarde korjamist, mahla ja moosi keetmist, ujumist, ujumist, ujumist ( vähemasti lapsel :P ), poja pere külastamist (õnneks saab seda ühildada ujumisega, sest nad elavad selles imekaunis kohas, kus on Raplamaa üks väheseid veekogusid ), palju värskes õhtus viibimist, jalgrattasõite, hommikusi lapsega koos eesmärkide seadmisi päevaks – kui need kirjas, räägin sellest ka oma elukirglikele naistele ja siis oleks ju piinlik neid mitte teostada, kui juba veksli välja käisid :). Veel tuleb mitmeid sõite ja toredaid ettevõtmisi väljapool kodu. Ja tasahaaval püüame siin lapsega ennast joogalainele setitada :)

suvi

suvi

suvi

suvi

suvi

Ja fotograafiaga tegelemist.

Kõikide oma tegemiste ja soovide vahele püüan paigutada toredaid inimesi, kes tahavad minu kaamera ette sel suvel veel sattuda. Vahepeal läheb kitsaks küll, aga püüan kõigile vastu tulla, sest pildistada mulle väga ja väga meeldib. Protsess on tore ja pärast öösel arvutis pilte nokkides tuleb naeratus suule ja rõõm tehtud tööst on suur. Eile õhtul kirjutasin valmis jälle paar plaati, mis lähevad esimesel võimalusel posti ja samal ajal tuleks ka paar pilti printida, et need näitusele kaasa võtta :)

Ah jaa, mul on sel aastal rõdul tomatiistandus :)Selle eest hoolitsesid kevadel naabrinaine ja töökaaslased, et mul oleks ikka suvel mida kasta :) Mõnel hommikul kastan mina, mõnel Kirke. Tegelikult on see tore ! Käid ja vaatad hommikuti, kuidas taimed kasvanud, nüüd juba viljad küljes ja ootame, millal nad punaseks lähevad. Kaks esimest oleme saanud ära süüa ja ootame järgmisi…

suvi

suvi

Kui veel vahepeal süüa jõuab, ongi elu lill :)

suvi

Ja nüüd täiskäigul edasi, nautima kõike, mis teeb rõõmu!

hautiskalaga

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

3 Responses to Puhkus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga