Head Uut Aastat!

Uus aasta tuli nagu ikka tasa ja targu. Ega pole ju vahet, kas on see või teine aasta – elu käib omasoodu. Kalender hakkas otsast peale – seda küll.

Kuidagi võiks lõppenud aasta sellegipoolest kokku võtta. Et milline oli pensionile läinud aasta numbriga 2023?

Laias laastus täiesti positiivne, kui välja arvata see, et aasta lõpus jäin haigeks ja korter jäi aastal 2023 müümata. Loodetavasti on selles suhtes uus aasta 2024 kõvasti edukam ja meie armas kodu saab endale uue omaniku ning meie rõõmsalt linna kolitud. Laps on küll saavutanud oma koolirutiini ja igapäevase rongisõiduga harjunud, aga ilma sõitmiseta oleks arvestatav aja kokkuhoid ja hommikul märgatavalt hilisem ärkamine. Vähemalt lapsel.

Aga muidu oli isiklikus plaanis üks igati stabiilne ja rahumeelne aasta. Kodu sai korteri müümise tuules tarbetutest asjadest kõvasti tühjemaks, õmblesin märksa rohkem kui eelmistel aastatel. Puhkasin 10 päeva vähem, kui eelmistel aastatel, Eestist välja reisil käisin ainult Lätis ja sedagi tööalaselt. Enne suurt majanduslangust ostsime suvel ära ühed lennupiletid, aga reisile läheme alles 2024. aasta kevadel. Omast kohast hea, et ostsime, sest küttehindade ja muu hinnaralli valguses poleks praegu enam kuidagi suutnud endale neid lennupileteid võimaldada. Jaaaa….kass kolis meie juurest tagasi oma algupärasesse kodusse, sest selleks tekkis võimalus. Natuke kurb, aga vaikselt oleme harjunud. Loomakestest lahti lasta on alati raske. Küll aga satuvad vahetevahel meile hoiule poegade koerad ja see on tore.

Möödunud aastal olin näoga iseenda, oma pere ja kodu poole. Mulle meeldis. Sekka tulid muidugi paar pildistamist ja mõned õmblusalased tellimustööd, mõni klassikakontsert, korra käisime ooperit vaatamas, kohalikus kinos sai käidud,….aga muidu ikka rahulikult ja koduselt. Sama liini püüan jätkata alanud aastal. Rohkem aega veeta koos perega, sõpradega, iseendaga. Vähem niisama rapsida, tühised seltskonnaüritused jätta vahele(teen seda tegelikult niigi). Rohkem kultuuri ehk teatrit, kino, kontserti ja näitust. Rohkem reisimist ja häid elamusi. Rohkem looduses olemist, matkamist ja sisemist tasakaalu. Rohkem enda füüsilist liigutamist ehk mõõdukat tervisesporti. Rohkem toiduelamusi. Tahaks kangesti öelda, et vähem tööd…aga see pole ilmselgelt jätkusuutlik mõte. Tööd võiks olla piisavalt, kuid mitte hulluksajavalt.

Pere plaanis oli lausa suurepärane aasta. Eriti just tütrel. Tema lõpetas kiitusega põhikooli ja sai katsetega gümnaasiumisse Prantsuse Lütseumi, lõpetas muusikakoolis oma 9 aastat kestnud klaveriõpingud ja 12 aastat soolo/koorilauluõpet, konkursiga sai Üle-eestilise Neidudekoor LEELO lauljaks ja gümnaasiumis läheb hästi. Meie peres oli aasta 2023 kindlasti just Kirke aasta. Poegadel ja nende peredel oli samuti hea aasta – nii tööl, koolis kui eraelus. Septembrist alates olime küll riburadapidi kõik enne aasta lõppu suutnud haiged olla, aga mis peamine, siis jõuluks terved ja veetsime pühad rõõmsalt koos.

Egas muud polegi, kui et meie seekord veidi väiksem jõuluõhtu seltskond soovib kõigile Head Uut Aastat!!! Olgem kõik hoitud, armastatud ja terved!

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga