Kokkamisest

Päev päevalt tunnen, kuidas on isu täis igapäevastest toitudest, mida ikka ja jälle teed. Põhiline, et suur pere mõistliku hinnaga söödetud saaks ja titekantseldamise kõrvalt liiga palju aega ei võtaks. Täna vaatasin järjekordset hakklihakäntsu ja mõtlesin, et ei taha kastet, ei taha kotlette, pikka poissi just eile tegin. Mida veel ? Kuna perest oli täna kodus vaid kolm sööjat, otsustasin katsetada mingi hakklihapiruka moodi toiduga. Sellise põhjaga saab tegelikult igasuguseid pirukaid teha. Kunagi olen seal lihtsalt hautatud õunamassi küpsetanud ja pärast rõõsa koorega üle kallanud. Mämm magustoit oli.
Aga….tegu oli siis selline, et
umbest 150-200 g võid, 4 dl jahu, näpuotsaga soola-nuga pihku ja naks, naks kõik selliseks puruks hakkida. Lõpuks lisasin sorts külma vett ja mudisin taignaks. Selle palli panin ümmargusse lahtikäidavasse koogivormi ja pätsutasin mööda põhja ning külgi korralikult laiali. Peale seda hoidsin seda mingi aja külmkapis. Sel ajal valmistasin täidise.
Umbes 600 g seahakkliha-just sea, sest seguhakkliha on kole rasvane. Panin pannile, praadisin mõnda aega ja siis lisasin suure hakitud sibula. Pruunistasin nad koos ära. Seejärel valasin hulka purgi purustatud tomateid ja pressisin 2 küünt küüslauku. Maitsestasin soola ja musta pipraga ja hautasin mõnda aega. Umbes nii kaua, et segu oleks parajalt paks.
Siis võtsin koogivormi ja küpsetasin koogipõhja 10 minutit 200 -se kuumusega. Võtsin välja, kallasin hakklihamassi peale, pätsutasin ühtlaseks ja valasin peale hapukoore-riivjuustu segu. Seda oli ka umbes. Vast pool pakki hapukoort ja 2 dl riivjuustu. Kogu kupatusele panin peale tomatilõgud ja raputasin peale hakitud peterselli. 25 minutit ootamist ja oligi valmis.
Mees ütles, et väga hea. Poeg ütles, et imelik-oleks nagu kook ja poleks nagu ka :P

hakklihapirukas

Kõigele vaatamata aga on meie pisike printsess saanud sujuvalt pool aastat vanaks preiliks :)

Kirke

This entry was posted in TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

3 Responses to Kokkamisest

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga