Pisut reklaamijuttu

Üldiselt ma naljalt reklaami millelegi ei tee, aga heale käsitööle – suurima rõõmuga.
Nimelt, mõtlesin aasta lõpus, et oleks tarvis lapsele soetada üks viisakas ja kena kootud müts. Et oleks kohe ilus, mitte niisama müts. Paar pulstunud H & M mütsi tal siin on, aga viisakast väljanägemisest on nende puhul asi väga kaugel. Pealegi mitu aastat vanad juba ja…ma eelistan siiski midagi ehedamat ja ilusamat. Kvaliteetsemat ja eestimaist. Käsitsi ja armastusega kootut.
Seda enam, et ise pole ma kudumises eriline nobenäpp ning jään parem oma liistude juurde. Teen seda, mida oskan teha hästi ja seda käsitöö osa, mida ma väga hästi ei oska, tellin suure rõõmuga oma ala asjatundjatelt.
Eestimaal tehakse ääretult ilusat ja kvaliteetset käsitööd ja kuigi sageli virisetakse hinna üle, siis mina pean õigeks maksta õiglast hinda südamega tehtud ja kvaliteetsest toorainest toote eest. Suurem osa käsitöölisi teevad oma imelisi töid põhitöö kõrvalt oma vabast ajast ja miks peakski see inimene tegema tööd odavalt panustades sinna oma aega, armastust, oskusi ja ideid?
Nii ma siis kaevusin FB Käsitöö kommuuni ja kuna seal oli just detsembris käimas Mütsembri aktsioon, ehk siis meeletu mütside kudumine, otsustasin leida nende tublide kudujate mütside seast oma lapsele selle ainsa ja õige. Ikka selleks, et tütrel oleks ilus ja kvaliteetne müts, mis pole masstoodang ja raha jääb kohalikule meistrile, mitte ei voola välja tont teab kuhu.
Otsisin ja leidsin. Kirjutasin, ajasime juttu, saime kaubale ja tellisin mütsi ära.
Jaanuari keskel andis see armas inimene mulle teada, et müts on valmis saanud. Meil oli ühel ilusal laupäeval asja pealinna ja samal päeval saime ka mütsi kätte.
Küll oli armas saada toodet kätte otse meistrilt, talle silma vaadates ja südamest tänades. Ja kui te teaksite, kui armsa pakikese me saime :) Müts ilusasti karbis, kaunilt soojade soovide ning õpetustega sildistatud….ning isegi üks armas Raffaello komm lapsele rõõmuks pakis :) Kes on see imeline haldjas, kes pani meie silmad särama ?
Mütsi kudus meile Elin Sui

Minu osaks jäi organiseerida lapse mütsile tutt. Poodi seda otsima polnud meil samal päeval enam aega minna, aga kodus mulle meenus, et kuskil kapis iidamast ajast peaks mul olema väike kotike karusnahatükikestega. Tuhnisin veidi oma varudes ja leidsingi. Teha valmis üks tutt on käsitöösõbrale lihtne tegevus. Teisi mütse meil nüüd enam kanda ei tahetagi :)
Mütsi mudel muide, on patendiga kaitstud – seega niisama järgi teha poleks viisakas !

Soovitan teistelegi andekat Elin Suid, kui on soov saada endale isikupärast kudumit või heegeldatud toodet.

Elini instagramm

Meie müts:

70% cotton
30% merino wool

müts

karp

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pisut reklaamijuttu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga