Noor pianist 2016

Sel nädalal toimus meil üks tore festival. Nimelt Raplamaa klaveriõpilaste VI festival.
Tore ettevõtmine. Teemaks oli Rapla ja Raplamaaga seotud inimeste loomingu ja omaloomingu esitamine. Lapsi oli kuulamas ja pärast esinemas ning kommenteerimas hinnatud pianist Diana Liiv.
Kohal olid Rapla muusikakool, Kohila koolituskeskuse õpilased, Märjamaa muusika- ja kunstikooli pianistid ning Kehtna kunstide kooli õpilased. Esitati kokku 30 pala. Kuulda sai nii Tambergit kui Sisaskit. Ohtralt mängiti Rapla enda noore muusikakooli õpilase Patrik Sebastian Undi palasid. Lisaks veel teisigi autoreid ja omaloomingulisi palasid.

Kirkele oli selline festival esmakordne. Kõigepealt andis õpetaja talle ka ühe Patrik Sebastiani loo, aga siis mõtles, et palju lahedam oleks, kui ta mõtleks ise midagi välja. Laps siis mõtleski. Päris esimene omalooming. Lihtne, aga kena kuulata. Mina nimetasin ebaviisakalt seda tiluliluks, aga õpetaja ütles, et pole see mingi tilulilu, väga kaunis pala on. Mis mina ikka sellest tean, eks. Tegelikult on see lugu meil kodus ka pisut teistmoodi kõlanud , sest mina mängisin lapsele sinna oma väljamõeldud partiid peale. Lihtsalt tekkis ükskord selline tunne, kui ta harjutas, et üks meloodia võiks lisaks kõlada. Kontserdile polnud ma aga mitte kohe nõus mängima minema :)

Igatahes oli tore lapsi taaskord mängimas kuulda.

festival

Keskendumine

festival

Esinejatele oli kaetud laud

festival

Iga esineja sai meeneks kaunilt kujundatud tassi. Alguse ja lõputa klaviatuur…nii nagu ka laste võimetel ja saavutustel pole otsa ega äärt

festival

Ka meie suurepärane klaveriõpetaja sai tänatud

Päeva lõpuks valiti loomulikult hääletamistulemustega parim noor pianist ja parim noor helilooja.
Parmikas nooreks pianistiks sai üks suurem tütarlaps, kes on juba muusikakooli lõpuklassides ning kelle nimi kahjuks ei jäänud mulle meelde ja temast vaid ühe hääle kaugusel Patrik Sebastian Unt. Patrik õpib meie muusikakoolis kuuendat aastat saksofoni ja kolmandat aastat lisapillina klaverit. Parimaks nooreeks heliloojaks valiti loomulikult Patrik, kelle palasid esitati festivalil lausa 6 korda.

Järgmine festivali korraldaja on Märjamaa!

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga