Uus beebi ja uus tekk

Mulle on meeldinud teha beebidele pehmeid puuvilltrikoost tekke. Meie pere eelmine beebi sai endale sellise ja ega siis uus beebi saanud ilma jääda. Tema sai samasuguse ehk õigemini sarnase. Väikese lisandiga – sünnidaatumitega ja nimega. Vanem õeke saab oma tekile ka varsti sellise sildi peale. Mõlemal piigal oma tekk ja edaspidi pole vaja lahinguid pidada, kes teki endale saab. Nagu ma Kirke pealt olen näinud, siis kõik lapsepõlve tekid on siiani ühel või teisel moel käigus. Küll onne ehitades, küll peale võttes ja vahest niisama mängides. Suvel veetakse ikka õue, et muru peal piknikutekk laiali laotada.
Tekk ise on lihtne – 27 x 27 kahekordsetest ruutudest ning servad narmastatud. Nii ongi valmismõõdud umbes meeter korda meeter.
Aegamisi on ikka jäänud järele erinevatest õmblustöödest trikotaažitükke ja nii ma neid jääke ruutudesse lõikan. Mõni ruut saab loomulikult ka lihtsalt kangasabast lõigatud. Kõige tülikam töö teki puhul on narmastamine, aga kui teha seda arukalt, siis pole hullu midagi. Tulemuseks on mõnusalt pehme ja lapsesõbralik beebitekk.

tekike

tekike

This entry was posted in MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga