Kevadine talvepuhkus

Viimasel nädalal sai tööl kõvasti toimetatud, päris mitu lasteüritust tehtud ja nüüd on paras aeg pisut puhata.
Nimelt mul alles talvepuhkus puhkamata. Planeerisin selle teadlikult lapse kevadkoolivaheaega, et oleks rohkem koosolemist ja koostegemist. Argipäevarutus jäävad vahest mõnedki jutud ajamata ja tegevused tegemata ja nüüd on selleks suurepärane võimalus. Esmaspäeval ja kolmapäeval tuleb tipsil küll ka koolivaheajal sammud trenni seada, aga selle vastu pole tal õnneks midagi. Läheb rõõmuga ja lihtsalt planeerime need kaks päeva kodusteks tegemisteks. Seigelda jõuab ka mõnel teisel päeval, kui tahtmist on.
Üks huvitav tegevus on meie argipäeva tasapisi juurde tulnud. Nimelt kooskokkamine. Mingeid omamoodi improviseeritud, aga väga maitsvaid magustoite on Kirke mulle ennemgi teinud ja üllatusõhtusööki serveerinud, kui ma väsinuna töölt laekun, aga me pole väga sedasi koos köögis askeldanud. Tavaline rutiin ikka selline, et koju jõudes hakkab laps klaverit harjutama ja mina teen sel ajal meile süüa. Vaheajal on aega rohkem ja siis saabki koos midagi kokata. Eile laps ületas ennast ja peale väikest uih -aihi, tükeldas vapralt maksa. Mina sel ajal hakkisin sibulat. Ega see maks pole lapsele meeldiv oma olemuselt, lisaks veidi verd ja libe ka veel. Sai hakkama. Nii me pärast sõimegi õhtusöögiks sibula – küüslauguga praetud maksa ja igasugust värsket kraami salatiks kõrvale.
Päeval olime eile hoopis pealinnas. Juba päris hommikust peale. Tegime uurimustuuri meie kaubanduses, sest 3 hooaega käinud kevadjope, ehk voodriga tuulekas oli äkki väikeseks jäänud. Midagi rõõmustavat polnud, sest meie kaubanduses arvatakse, et koos talvejopedega oleks tore korjata müügilt ka tuulekad. Suurtes spordipoodides on vaevalt 2 mudelit kergjopet tütarlastele….pisut vähe nagu. Minumeelest meie kliimas läheb tuulejopet nüüd tõesti terve suvegi tarvis. Vahest on jaanide aegu talvejope isegi loosi läinud. Meil vaatab praegu aga vastu juba suhteliselt suvine kaup. Noh, olgu – kaubamajas oli jopede valik pisut suurem, aga enamus neist vastuvõetamatu hinnaga. Seega, jopeotsingud jätkuvad. Sel nädalal on mõnusalt soe, varsti lubati taaskord pisut lumekest ja külma, aga küll see päriskevadki jälle tagasi tuleb. Selleks ajaks ehk oleme midagi õhemat ikkagi lapsele selga saanud.
Kui kõvasti šopatud, siis teadagi, tahaks süüa. Selleks ajaks oli pojal loeng läbi ja liitudes meiega suundusime kõik kolmekesi sööma. Meil oli aega lahedalt, pojal ka….nautisime mõnusat söömaaega ja ajasime juttu. Edasi olid pojal omad tegemised ja meil omad. Nimelt minul oli jälle koolituspäev. Sedakora koolitajana.
Terve päeva oli tõeliselt mõnus ja soe ilm ning õhtusele rongile minnes….oh üllatust, oli päris jahe. Nii läksimegi kodu poole ainsa mõttega, et saaks ometi sooja. Kuidagi magasime maha igatahes ka eilsed ägedad virmalised. Või polnud neid lihtsalt väga näha meie maja juurest.

Täna igatahes puhkame. Õigemini tegutseme kodus. Ikkagi puhkus.

lilled

Ilm oli täiesti võrratult soe ja tuulevaikne, seega…. tegin asja aiamaale. Noh et vaadata, mis seal on ja kuidas seal on. Sedasi vargsi, et äkki jõuan kuidagi sel aastal sinna rohkem….aga aega veeta on seal igal juhul mõnus. Tass sooja taimeteed, tops pähklitega ja raamatud…mida sa veel oskad tahta, eksole. Liiga mõnus oli, et toas istuda.

lilled

Mis ma seal veel leidsin?

Murulauk hakkab pead välja pistma. Loomulikult koos võililledega :P

lilled

Karulauk, hurraaa, on ka juba nähtaval !!!

lilled

Ja ümberringi on palju, palju lumikellukesi ja märtsikellukesi. Tõeliselt kaunis vaadata.

lilled

lilled

lilled

Et neid lilli on meil maja ümber kohe päris kõvasti, siis tahes tahtmata jõuavad osad neist mulle tuppa ka. Kirke on üks suuremat sorti lilledega varustaja.

lilled

Vaatasin, et vaasis on üks iseäralikku sorti lumikelluke, sellise roostäidisega. Väga kaunis.

lilled

Päeval tegime täna kodust boršisuppi, ikka kohe päris naturaalse puljongiga. Eriti tore, et loorberit saab sinna sisse võtta otse aknalaualt.

lilled

Eilsest linnaskäigust tekkisid meie garderoobi kaks väga armsat kevadist salli. Tegelikult ühe ostsin juba nädal tagasi, aga teine värv jäi hinge peale kripeldama. Minuga juhtub seda üldiselt väga harva, sest ma pole üldse suuremat sorti šoppaja, aga seekord hing ei andnud rahu. Läksime tõime eile teise salli samuti ära. Pealegi….oli hind väga soodne.

lilled

Ja aiamaalt sain täna esimese jupikese värsket punet…

lilled

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga