Varajane kevad

Sel aastal on kevad platsis varakult ja ma tahaks kogu südamest loota, et enam meil mingit üllatuslund maha ei saja. Neid aastaid ikka on olnud, kus keset aprilli suur lumi maha tuleb, aga tänan ei….sellist kevadet ei soovi. Praegune on täitsa mõnus. Öösel külmetab, lund pole, päeval on soe ja päike särab. Ainus piinav asi on päikeselise ilmaga tööl siseruumides istuda. Õnneks on nüüd normaalsel ajal töölt tulles õues mõnusalt valge. Normaalsel ajal koju saamist kipub juhtuma küll harva, aga siiski vahest juhtub ja kaugel seegi aeg on, kui peale seitsetki majast väljudes on veel valge.
Meie pere pole tänavu rattahooaega alustanud, kuigi võiks. Ei teagi, miks. Mulle täitsa meeldib jalgsi käia ja pea laiali ringi vaadata. Pole veel sellist väga tahan tunnet tekkinud, et paluks pojal meie ratastele kevadine ülevaatus teha ja hakkaks sõitma. Sellegipoolest , rattahooaeg on lähedal.

Kodus on hakanud õitsema üks orhidee. Kohe lööb teine samuti oma õied valla. Kolmas ja neljas praegu passivad. Selle kolmandaga oli omamoodi lugu. Ta on meie kodus kõige vanem. Kunagi ammu, kui Kirke vast selline kolmene oli, noppis ta sellelt ilusad õied ära, et mulle kinkida ja lõikas lehed kääridega sakiliseks, et ilusam oleks. Lill vist solvus ja peale seda ta enam õitesnud polegi. Ära ei kuiva, aga ei õitse ka. Lehed on kenasti terveks kasvanud. Kuu või rohkem tagasi, vaatasin, et lillevars hakkas kasvama….aga vara rõõmustasin. Ühel päeval olid mu lilled trepikoja aknalaual kuidagi räsitud ja segamini, põrand lilleprahti täis. Muud ei oska arvata, kui et naabrimees oma remondikola tassides on aknalaua millegagi puhtaks niitnud mu lilledest ja siis suvaliselt need tagasi pannud põrandalt tagajärgi koristamata. Kahjuks…lõhkus ära ka orhidee üle aastate kasvatatud lillevarre :( Loodame, et ta sel korral sama pikkadeks aastateks uuesti ei solvunud.

Hetkel õitseb selline lillade õitega kaunitar.

orhidee

Üldse on praegu lilleaeg. Meil on siin erinevaid tulpe ja krüsanteeme…..aga roosad tulbid on eriti õrnalt kevadised.
Lilli tekkis meile Kirke kontserdi järel ja kohe seejärel naistepäevaks…
Muidugi on lilli ilus saada ja silm puhkab…kahju vaid, et lõikelilled nii vähest aega silma rõõmustavad.
Vaatasin, et saab nendest lilledest ilusa värvipaleti. Kevadiselt õrna ja armsa.

orhidee

Mingi päev käisin natuke õues ringi. Täitsa maja taga. Tärkas juba uut elu ja oli järgi midagi vana, mis paistis sellegipoolest ilus.
Lumikellukesed õitsevad, märtsikellukesed on samuti väljas,veed vulisevad, isegi tavalises võsas on värve….loodus ärkab.

orhidee

orhidee

orhidee

orhidee

orhidee

orhidee

orhidee

orhidee

Lapsed, kes kui vangis eland, pole ammu murul käind…eelmisel pühapäeval käis Kirkel sõbranna külas. Mängisid mõnda aega toas ja ikka kiskus lapsi välja. Nii nad siis korjasid oma varanduse kaasa ja läksid õue. Napsasin nad kõrgelt ja kaugelt kuidagimoodi pildile.

orhidee

Täna mõtlesin, et veerand veel ja juba ongi lapsel esimene klass läbi. Hämmastavalt kiiresti on see aeg läinud.
Üleeile sai kätte oma muusikakooli tunnistuse, täna oli koolis veerandi viimane päev. Midagi uut selles vallas pole, endiselt on tulemused väga head.
Täna läks hommikul kooli väikese segadusega, et kuidas ta ühel ajal kahte proovi jõuab. Ta nimelt esines täna algklasside aktusel koos oma laulustuudio ansambliga ja üksi soololauluga ja hommikul pidi olema enne aktust kohe proov. Samas oli jutt, et pärast esitatava näidendi proov on samuti hommikul enne aktust….igatahes kuidagi need asjad lahenesid ja kõik oli korras.
Peale aktust said lapsed kätte oma jutustavad tunnistused ning algklassid sõitsid seejärel kõik Hagudisse teatripäevale. Valla koolide algklassid olid koos. Esitasid ise näidendeid ja vaatasid seda etendust mida Nukuteatri näitleja etendas.(Etenduse tarbeks õmblesin mina muidugi eile poole ööni kostüümikest ) Olla tore olnud ja see ongi kõige tähtsam. Nüüd on nädal aega koolist vabadus ja võimalus hommikuti kaua põõnata.
Mina käin veel esmaspäeval tööl, et teha koolilastele üritust, mis on neil raamatulaagri raames ja siis, teisipäevast, on minulgi nädalajagu puhkust. Meil on igasuguseid plaane !

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga