Väikesed energiapätsid

Eelmisel nädalal helistas mulle linnast poeg ja rääkis, kuidas ta tegi endale mõnusaid müsliruudukesi, et peletada nälga, kui pole võimalust lähiajal süüa. Tema on meil selline spordipoiss ja sööb läbimõeldult ning ükskõik mis jama poest endale ei osta. Ülikoolis päevad pikad ja vahest oleks vaja sellist vaheampsu. No ja siis ta mulle helistaski, et rääkida, kuidas ta seda tegi ja et ma võiks Kirkele ka selliseid teha, kui tal vaja peale muusikakooli ja enne trenni midagi põske pista.

Üldiselt saab laps koolis süüa hästi. Hommikuti enne tunde söövad lapsed ühtse perena hämara valgusega hubases sööklas iga päev erinevat hommikuputru. Lõunasöök on täiesti mõistlik. Menüüd vaadates on söök mitmekesine, alati on palju värskeid salateid ja puuviljaampse. Kirke on söögiga rahul ja mina ka ei nurise. Ainus häda on see, et lõunasöök on vara. Kell 11. Kui Kirke jõuab 2 x nädalas koolist koju peale kuut ja 2 x nädalas veidi enne viit, siis vahepeal oleks kindlasti tarvis veidigi keha kinnitada. Peale muusikakooli ja enne trenni olen ma tavaliselt pannud kaasa söömiseks puuvilja, juurvilja ja pähkleid. Nüüd siis lisanduvad mõnusad seemneruudud.

Olen siin kuulnud, et osadele lastele ei meeldi koolitoit. Küll on seda juttu ajanud õnneks mitte meie kooli lapsed. Ma vaatan, et koolis on ikka päris normaalne kodune toit , seega…ehk on probleem hoopis selles, et lastele ostetakse sageli koju pitsat näiteks, ehk siis minnakse kergema vastupanu teed. Siis polegi ime, kui mõnus ühepajatoit enam ei sobi. Kodus on meil väga tervislik ja läbimõeldud toitumine ja kuigi ma rõõmuga ei näeks lapse toidulaual ka ühte korda nädalas makarone, siis koolis võib seda siiski lubada ja ega neil ongi makaronid vaheldumisi riisi, juurviljade ja suppidega laual maksimaalselt korra nädalas. Kui sedagi. Maitse üle pole laps samuti kurtnud ja kui ma olen juhtunud ise kooli sööklas sööma, pole näinud samuti põhjust nurisemiseks.

Igatahes on meil nüüd koolijärgseks vaheampsuks lisaks puuviljadele, juurviljadele ja pähklitele olemas väga maitsvad kodused ja tervislikud müsliribad.

Kogused on täiesti umbkaudsed ja neid võib vastavalt oma soovidele varieerida.

1 tass kaerajahu
1 tass erinevaid seemneid
1 tass kuivatatud jõhvikaid, goji marju, kuivatatud ploome jne – mida aga hing ihaldab
3/4 tassi kuivatatud datleid + 1/3 tassi sooja vett. Datlid leotada ja püreestada.
Soovi korral veidi soola, kaneeli, vanillini

Kõik asjad segada ja laotada ühtlase kihina küpsetusplaadile
Küpseta 180 – 200* C juures 20 minutit

müsli

müsli

Nende maiustega on nüüd ainult see häda, et ma pean neid kogu aeg enda eest ära peitma, sest muidu ma söön nad lihtsalt ära. Nii head on.

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD., TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

5 Responses to Väikesed energiapätsid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga