Kevadised lõpetamised ja tähtpäevad

Selliseid toredaid päevi on maikuus olnud kohe mitmeid ja võtangi nad siin nüüd korraga kokku. Need – mis seni olnud.

Aprilli viimastel päevadel sai Kirkel läbi eelkool. RVG kool sai mõne kuuga armsaks ja omaseks ning lastel oli kohe siiralt kahju, et juba saigi see tore aeg otsa. Ega nad ei osanud veel muidugi mõelda, et sügisest seisab neil ees pikk koolitee, mis kestab aastaid. Lõpetamine oli rahvarohke ja südamlik. Meie koolis käis ikka üle 2 klassikomoplekti lapsi kooliskäimist harjutamas, aga sügisest saavad sinna paraku ikka vaid 2 x 24 last. Mõnedel tuleb leppida teise kooliga, kes siia oleks tahtnud. Meil õnneks on asjad selged, sest oleme koolipiirkonna pere. Jääb veel veidi alla kuu oodata, et selguks, kumma klassijuhataja lapseks Kirke saab. Eelistus on tal olemas, aga sellega arvestatakse vaid võimalusel. Me siis loodame.
Lõpetamisel anti lastele kätte väike tunnistus ja köidetud tööd, mida nad olid selle aja jooksul teinud. Meelelahutuseks esinesid 4 klassi lapsed toreda etendusega 12 – st kuust. Noorte näitlejate hulgas oli ka meie tore naabripoiss.

lõpetamised

lõpetamised

lõpetamised

Järgmisena oli meil ujumise lõpetamine. Lapsed on lasteaiast õppeaasta vältel käinud Kellukese lasteaias ujumise algõpetust saamas. Kahju oli ainult sellest, et suure rühma tõttu, ei saanud ujuma iga nädal vaid üle nädala käisid kord poisid kord tüdrukud. Tulemused oleks igal nädalal käies olnud kevadeks ikka kindlasti palju paremad. Tore muidugi, et selline võimalus lastel üldse olemas oli. Igal juhul said nad kõik üle veepelgusest, kellel see oli. Kirke oli väga tubli. Õpetaja soovitas tal isegi võimalusel ujumistrenni minna, sest pidavat olema head eeldused. Sellega on meil kahjuks siin kehvasti ja rõõmustame ka selle üle, et laps arenes ujumises kõvasti edasi ja see on tore. Vee all ujumine on juba käkitegu, erinevalt minust endast :D Viimane tund oli lahtine, koos vanematega ja toreda ujuva puuviljakandikuga basseinis. Lapsed näitasid meile ette, mida nad olid õppinud ja tunni lõpus näitas treener Kirke peal ette ka nippe, kuidas vanemad saaksid laste ujumaõppimist toetada.
Seda peaks samuti mainima, et lastel oli väga tore treener ja tema tütar Vaike alustab sügisel koos meie lastega kooliteed.

lõpetamised

lõpetamised

lõpetamised

lõpetamised

Edasi saabus emadepäev. Sel aastal on koolieelikute rühmana meie lastel olnud ääretult tegus kevad ja sellepärast otsustati emadepäeva pidu mitte teha, aga kingitusi käisid lapsed emadele tegemas lausa keeramikaringis. Kogu eelneva aja käis üks salapärane jutt mingitest tassidest, mida nad teevad, aga tegelikkuses saime emadega kingituseks hoopis väga armsad taldrikud. Ühesõnaga lapsed segasid osavalt jälgi. Hulgaliselt kaarte tegi laps muidugi ka. Ühest ju ometi ei piisa. Kodust emadepäeva pidasime koos lastega aga hoopis vanaema juures. Nii saime kõik koos olla ja polnud vaja lastel mitme koha vahet sõeluda.

lõpetamised

Nüüd viimaste seas olid meil lausa kaks üritust ühel päeval – nagu eelmiselgi aastal. Ma ei tea, kuidas see nii juhtub, aga taaskord oli lasteaia kevadine liikumispidu samal päeval Laulustuudio hooaja lõpetamise kevadkontserdiga. Kaks mahukat pidu peale pikka lasteaia – ja tööpäeva + väga palav ilm……see on ilmselgelt liig mis liig, aga õnneks jäime ellu.
Lasteaia liikumispidu ” Vikerkaaremämg” algas kell 16.30 ja laulustuudio kevadkontsert algas linna teises otsas kell 18.00.
Liikumispidu oli nagu ikka, armas ja tore. Kõik lapsed tillematest kuni lasteaia lõpetajateni olid kaasatud ja vanemaid oli tulnud kohale samuti palju. Lasteaiatagune plats oli ikka kohe päris rahvast täis. Peale pidu algas suur söömine ja trallimine, sest üritusega koos on meil alati avatud ka heategevuslik kohvik ja loterii. Sellest trallist ei saanud meie ja veel mõned lapsed paraku suurt osa, sest kihutasime kohe kultuurikeskuse poole. Õnneks lapsed olid juba piisavalt kuuma käes küpsenud päeva jooksul, et ega nad sellest väga puudust tundnudki.
Meie rühma tüdrukutel olid seljas üsna kossakad lillad kapronkleidikesed, milles nad pidid esinema ja etendama lillekesi ehk vikerkaare seitsmendat värvi.
Kirkel oli au laulda etenduse lõpulaulu. Hommikul oli ta igatahes veel nende laulusõnade peale üpris pahane, sest need ei tahtnud korralikult pähe jääda, aga etendusel oli asi täitsa ilus.

lõpetamised

Kui me õhtusele kontserdile jõudsime, siis oli selgelt näha, et Kirke on väsinud. Eks palavus ja pikk lasteaiapäev olid teinud oma töö ning üks kontsertki antud.
Pääsu aga pole – kui tuleb esineda, siis tuleb. Stuudio esimene kontsert hõlmas eelkoori, mudilaskoori ja poistekoori ning soliste. Teine kontsert, kus esinevad vanemad lapsed, on kahjuks meie lasteaia lõpupeoga samal päeval ja sinna me ei jõua.
Kontsert, nagu ikka meie laululaste kontserdid, oli tore ja lapsi kuulata on alati vahva. Eelkoori koosseisust lähevad sel sügisel 6 last kooli ja tegelikult oleks pidanud vanuse poolest ka Kirke veel nendega laulma. Tegelikkus on aga see, et ta laulab mudilaskoori kosseisus ja see oli tema jaoks väga arendav aasta.
Eelkoori on alati väga tore kuulata. On nad ju kõige väiksemad ja sellevõrra ka esinedes hoopis teistsugused, kui suuremate laste koorid. Pisikestega saab nalja ja lõbusaid seiku. Nad on lihtsalt nunnud. Üks poisike oli laulmas lausa kipsis jalaga. Mis teha, juhtub, aga laulma tuleb ikka minna.

Kirke laulis solistina seekord kaks laulu ja nendega oli kohe ooper omaette. Ilmselgelt oli väsinud ka õpetaja, kui klaveril saatis :) Laps oli segaduses, kuid andis endast mida suutis. Ei olnud parim päev, aga kõikide väsimus oli mõistetav.

lõpetamised

Peale kontserti :) Väsinud, aga õnnelik.

Kui kultuurikeskusest välja valgusime, saime üle tee poe ees kokku meie tuttavate perekonnaga, kelle noorima tütrega Kirke koos kooris laulab ja juttu jagus kauemaks. Kertuga on nad juba aastaid semud ja eks vanemadki selle ajaga tuttavamaks, kui ” tere” saanud. Lapsed jooksid ümber meie ja kilkasid, vahepeal pommisid raha ja käisid jäätist toomas. Meie vanematega aga muudkui muljetasime ning rääkisime maast ja ilmast. Lõpuks oli kell juba peaaegu 20.30 ja läksime laiali.

lõpetamised

Ausalt väljateenitud jäätis tegusa päeva hilisõhtul :)

Mis meil siis veel jäänud on?
Lastel on ees rühmaga lõpuekskursioon ja tänupidu lasteaias koos lasteaia töötajatega. Vähem, kui nädala pärast on lasteaias meie lõpupidu. Lasteaed saabki tõesti läbi.
Täpselt nädala pärast paluti Kirke esinema väikesele beebipeole, kus Rapla vald annab üle viimasel poolaastal sündinud lastele kingitused. Sellega lõpeb lauluhooaeg, et jätkata rõõmsalt juuli alguses esinemisega laulupeol. Meie lapsed olid tublid ja pääsesid peole hindega 9,1 – 10-st võimalikust.

Ja juuni alguses on meil veel ees muusikakooli katsed. Peale seda – juhuu, laps saab puhkama ja kahe nädala pärast emme ka :)

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga