Täna sööme suppi

Tegelikult sõime eile.
Kapist polnud midagi eriti lihast võtta ja tuli hakkama saada sellega, mis seal on. Mitu päeva juba kääris peas mõte teha mingit püreesuppi ja eile siis leidsingi, et tuleb teha. Häda algas sellest, et otsides mõnda retsepti, polnud ühtegi sellist, mis oleks mulle täiesti sobinud. Küll polnud kapis ühte komponenti, küll polnud teist. Põhiline oli see, et kartul oli ka just otsas. Nii ei saanud ma abi ei netist ei olemasolevast kokanduskirjandusest. Loomulikult ei saanud ma siis kätte ka oma head sõbrakest Tiinat, kes on oi kui tark igasuguses kokkamisevärgis ja oskab alati aidata. Noh, läksin siis lihtsalt katsetamise teed. Ja tegin supi nii :
Tükeldasin pool suuremat lillkapsast ja panin ühe juurviljapuljongi kuubiku ja veega keema. Keetsin pehmeks. Samal ajal hakkisin peeneks ühe keskmise sibula ja 5 värsket Å¡ampinjoni ning praadisin nad võiga üle. Kui seened ja sibul olid parajalt pruunistatud, lisasin silma järgi, no ilmaslt 2 spl jahu ja segasin läbi. Lillkapsas keenud, tõstsin ta teise nõusse ringi ja püreestasin ta ära oma täiesti uue saumikseriga :) Varem mul sellist riistapuud polnud, aga väikese beebi majjatulekuga tekkis vajadus ja mõned päevad tagasi sai see soetus tehtud. Lisasin silma järgi lillkapsapüreele keeduleent ja kallasin kõik potti tagasi. Lisasin praetud seeene-sibula-jahu segu ja paki 35 %-list rõõska koort. Segasin ära, maitsestasin soola ja valge pipraga ning lasin korraks keema. Oligi valmis. Serveerides raputasin peale peterselli. Esimesena pakkusin abikaasale-ja kui mees sööb, järelikult kukkus välja hea :) Nii ta igatahes ütles, et väga hea supp.
Kuid….siis tuli koju meie poistest keskmine, kes õpib juhtumisi kokaks (kodus see huvi millegipärast ei väljendu :O), sõi suppi ja küsis, et kas see on püreesupp või sametsupp ? Hmm, vaatasin siis juhmi näoga ja küsisin, et mis teeb supist ühe või teise? Ma tõesti ei teadnud, kumma ma valmis keetsin :D Tuli välja, et sametsupi komponent on rõõsk koor, püreesupil mitte. Järelikult oli see minu esimene sametsupp :)

supp

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD., TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

One Response to Täna sööme suppi

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga