Jaanipäev kodus

Me pole viimased 4-5 aastat jaanide ajal kodus olnud. Kaks või kolm aastat käisime jaanikul vabaõhumuuseumis (ausalt ei mäleta, kas kaks või kolm ja ei viitsi järgi vaadata) ning viimased kaks aastat oleme sel ajal olnud Korful puhkamas. Vabaõhumuuseumi jaanikud on sattunud üsna sandile suusailmale ja see oli ka lõpuks põhjus, miks me oleme valinud sel ajal Eestist üldse ära sõita. Ilm on kehv ja mingid jaanitule fännid me samuti pole. Need üldrahvalikud jaanijoomingud pole kunagi köitnud ja maakodu, kus rahus oma väikese seltskonnaga tuld nautida, meil samuti pole.
Oleme korteriinimesed, aga õnneks mõnusalt rohelise majatagusega.

jaanid

Jaanid Vabaõhumuuseumis

Nii siis ongi kaks viimast aastat olnud jaanipäev Korful ja oleme olnud sellega väga rahul.
Sel aastal aga juhtus koroona, eksole!
Mida lähemale tuli juuni teine pool, seda rohkem hakkas hinges sügelema. Näpud nokkisid järjest enam pildikataloogidest reisi pilte välja ja silmad vudisid blogisse reisipostitusi lugema. Nuuks tunne oli.

jaanid

Jaanid Korful

Aga siis juhtus ime, meile tuli SUVI! Täiesti uskumatu, aga tõeline palav ja kuiv suvi, juunis!!!! Kus seda ennem nähtud.
Tagatipuks algas mul puhkus ja mida sa hing muud veel oskadki siis tahta. Naersime kodus, et kui Kreekasse ei saa, tuleb Kreeka ise siia….noh, oleks võinud sealse ilusa läbipaistva ja sooja mere samuti kaasa võtta, aga see olekski juba liiga hea. Oleme tänulikud, et ilm on soe, vihamtu ja isegi sääski pole üleliia palju. Tegelikult terve kevade ja suve alguse pole olnud eriliselt palju vihma. Korra oli üks suur äike ja kuigi vihma oli tulnud alla vaat et kuu norm korraga mõnes paigas, siis sellegipoolest on loodus janune. Täna oli meil õhtul enne 7 päikese käes +34!!!

Et siis jaanipäevast.

Hommikul mõtlesime, et oleme lihtsalt kodus. Nädal tagasi oli korra isegi mõte minna jaanideks kusagile spa-sse, aga K-leidis, et ei viitsi minna, jääme koju.
Miks siis mitte kodus olla? Me mõlemad sajaga naudime oma kodus olemist.

jaanid

Kodune idüll
Aga siis äkki….
otsustasime, et teeme sel aastal seda, mida me pole kunagi teinud ja korraldasime endale koduse jaaniõhtu. Oleks ilm olnud kehv, oleks me südamerahuga vedelenud kodus diivanil ja lugenud raamatuid, aga no ei olnud ju halb ilm. Kuidas sa istud sedasi toas.

jaanid

Käisime siis päeval poes. Oh, see polnud muidugi väga tark mõte, minna jaanilaupäeval poodi. Nagu sipelgapessa sattusime ja ega siis inimesed tea, mida nad ostma tulid. Tuiavad ringi otsides ise ei tea ka täpselt mida. Eks ma ise rumalake, aga kuna me ei ole vist kunagi endale mingeid jaanipäevatoite teinud, ei tulnud kohe selle pealegi, et vähemalt paar päeva ennem poest šašlõkk ära tuua. Kuna aga mõte šašlõkki küpsetada tekkis meil viimasel seitsmendal tunnil, tuli leppida rahvamassidega poes. Tõsilugu, aga me polegi K-ga kunagi jaanide ajal šašlõkki küpsetanud.

Igal juhul poes saime käidud ja ämbrikese šašlõkki, paki toorvorste ning maasikad me poest ära tõime. Ok, Kreeka jogurti ostsime ka, sest tükikese Kreekat otsustasime oma õhtusse ikkagi tuua.

Mingi kell läksime maja taha kaskede alla, katsime endale laua, tegime grilli tule üles ja panime liha susisema.

jaanid

jaanid

jaanid

Ega me suured söödikud pole, seega laual oli kõigest šašlõkk, tomati-kurgi-lehtsalati salat, värskelt küpsetatud mahlane rabarberikook, kodus küpsetatud leib ja Kreega jogurtist tehtud tzatziki.

jaanid

jaanid

Maasikaid sõime ja pool karpi vorstikesi grillisime pärastpoole samuti ära. Ah ja, K soovil küpsetasime vahukomme. Ma tõesti ei saa aru, miks see soe löga lastele meeldib, aga las meeldib. Sõime mõned küpsed kommid ära ja leidsime, et võehh, liiga magus.

jaanid

Enne ujumist

jaanid

Peale ujumist. Kleit on muide pehme linane ja ostetud meie esimeselt Korfu reisilt

Kui laud oli kaetud ja liha grillil, läks K vahepeal koos sõbrannaga ujuma. Mina aga viskasi ennast võrkkiike siruli ning lugesin head raamatut. Grilli saime meie suure R-i käest. Oli teine pisut vildakas ja vana, aga oma töö tegi ära täiesti korralikult.

jaanid

jaanid

jaanid

Kui šašlõkk oli valmis, jõudis ka laps tagasi ja nii me seal siis kahekesi mõnnasime. Sõime ja lugesime, ajasime juttu ja nautisime ilma, meie personaalset lupiinivälja ning muid lilli. Vahepeal tegime mõned pildid ja siis jälle viskasime ennast võrkkiikedesse pikali, lugesime ja kuulasime linnulaulu. Laulavad nad muide meie koduses metsatukas päris valjusti.

jaanid

jaanid

jaanid

Meie üle pika aja kodus veedetud jaaniõhtu kujunes välja ääretult meeldivaks. Ilm oli super, tuult ei olnud, sääski samuti polnud. Hea toit, hea seltskond ja head raamatud. Ka jaanikimbuke sai korjatud. Elame küll linnakorteris, aga tunne oli nagu maal. Oleme ilmataadile tänulikud, selle kauni õhtu eest.

jaanid

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jaanipäev kodus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga