Õhtune monoloog

Päev on jõudnud õhtusse. Kõrval lastetoas käib vilgas mängimine. Kirke asjatab seal oma kahe pisikese vennatütrega. Üks neljane ja teine kahepoolene on kohe üheteistkümnesele parajad kantseldada. Kõhud kõigil kenasti ühepajatoitu ja smuutit täis ning enne õhtust raamatu ettelugemist ongi väike mängimiseaeg asjakohane. Väikesed tirtsud jäävad täna ööseks meile, et emme ja issi saaksid veidi puhata ja hommikul mõlemad tööle minna. Kuna mina olin laupäeval tööl, siis homme olen kodus ja võtsin lapsed siia, et nemadki saaksid vahest rohkem lasteaiavabu päevi. Kes seal suure kisas sees ikka jaksab iga päev käia. Mul on hea meel, et läksin täiskohaga tööle alles siis, kui K oli juba suurem lasteaialaps ja väiksemana ei pidanud ta vabakutselise emme kõrvalt iga päev lasteaias käima. Niiet jah, homme veedame koos aega ja püüame ühte koma teist ette võtta.
Eile oli laupäev, seekord tööpäev. Peale tööd aga sõitsin koos tuttavaga kohe Tallinna. Nimelt oli mul juba hirmus ammu plaanis jõuda Almer Jansu GongSpa üritusele ja kuna seekord oli see koos magneesiumi jalavannidega ja guasha massaažiga, siis tundus asi eriti põnev. Oligi põnev. Mõnus ja lõõgastav peale pikka töönädalat. Tööl on kogu aeg kiire ja koju tulles tuleb praegu tegeleda remondiga ja kõige muuga läbisegi. Niiet jah, hästi mõnus oli pühendada 2 tundi iseendale. Noorem poeg tuli mulle pärast vastu ja käisime koos Pirital Vigri kohvikus söömas. Meile seal meeldib. Saime juttu ajada ja süüa, sest minu kõht oli igatahes ammu tühjaks läinud. Tagasi kodus otsustasin, et olgu laupäeva õhtu pisut puhkamise jaoks ja vaatasime koos lapsega ära Harry Potteri teise osa filmi. Meil kaup, et peale iga osa lugemist vaatame filmi. Nüüd tal oligi kaks osa loetud ja alustas juba kolmandaga. Filmi lõpuks olime mõlemad nii unised ja uus päev oli käes, et läksime kiiresti magama. Mõnus, mõnus päev sai õhtusse!
Sel ajal, kui mina tööl ja linnas olin, käis poeg meil ja alustas kaminaesise plaadi vahetamist. Liigne põrandakate on välja lõigatud, pind tasandatud. Vanad plaadid ja enamuse vanast nakkesegust olin ma ise juba eelmisel õhtul üles võtnud. Natuke vaeva ja mõned sõrmenukid katki kraabitud, aga üles ma need plaadid sain :) Ühesõnaga pind on ette valmistatud ja nüüd jääb see natukeseks ootele, sest täna käis maaler ja tegi seintel eeltöö ära ning homme läheb esimene kiht pahtlit seina. Põrandat nüüd ennem edasi ei tee, kui seinad korras ja seinad pidid nüüd uue nädala reedeks valmis saama :) Lagi ka! Niiet jah, remont rõõmsalt edeneb. Põrand jääb hetkel nii nagu on, aga niikui olukord lubab, vahetan selle samuti välja. Tänane päev ongi siis läinud remonditööde tuules. Sekka igasuguseid muidu tegemisi, mis nädalavahetusel tarvilik ära teha.
Homme päeval katsume koos lastega mõnusasti kodus olla, ehk jõuame midagi asjalikku teha ja õhtupoole tuleb maaler esimest pahtlikhti seina panema. K läheb hommikul kooli, peale kooli laulustuudiosse selle aasta esimesse soololaulu tundi ja siis tuleb meie juurde koju. Praegu on veel veidi aega see hea võimalus, et saab rattaga koolis käia. Nii jõuab nendel päevadel, kui mina kodus, koju käia. Saab kenasti õppida, kõhu täis süüa ja siis tagasi sõita – klaveritundi ja trenni. No ja sealt jõuab koju alles peale kaheksat. Nii ongi hea, kui vahepeal saab koolitööd kodus ära teha.
Praegu, kui lõpetan oma kirjatükki, kõik minu 3 piigat magavad ja kodus on suur vaikus. On aega mõtteid mõlgutada, toast tuppa käia ja plaane pidada. Monoloog peetud. Pilte ei tule.

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga