Smuutide eri

Mul on nüüd nädala jagu olnud puhkust. Läks nagu niuhhti, aga jõudnud oleme samuti palju. Ikka rohkem, kui tööl käies kuuga kokku.
Puhkuse ajal on ülimalt hea asi see, et ärgata saab millal tahad ja toituda saab peaasjalikult erinevatest smuutidest. Blender on meie kodus kahtlemata kõige enam lärmav köögiabiline. Tööl käies saab vahepeal isu nii täis kohaliku kohveku suppidest, et mõeldagi nendele ei taha ja siis ongi nii, et kodused kerged toidud on kulda väärt. Lapsel oli samuti koolivaheaeg ja nii me alustasime siin igat hommikut mõnusa kosutava smuutiga. Ühesõnaga nädal aega puhast toidunautlemist.

Võtame näiteks ühe hommikuse smuuti variandi:

Mis sinna sisse ka sai?

smuuti

Jaa, üsna roheline smuuti.
Õunad, värske kurk, varsseller, avokaado, kiivi, sidrun, leotatud india pähklid, päevalilleseemned, mesi ja….. puhas vesi.

smuuti

smuuti

Järgmiseks:

Avokaado, värske kurk, kiivi, banaan, värske apelsini mahl, mesi, sidruni mahl, chia seemned, leotatud datlid, peotäis kaerahelbeid, vesi

smuuti

Ja veel üks variant rohelist smuutit:

Kiivi, õunad, sidun, varsseller, india pähklid, päevalilleseemned, moringa pulber, chia seemned, veidi magustamata mandlipiima ja vesi

smuuti

Edasi mõni punasem smuuti

Maasikad, banaan, kiivi, magustamata mandlipiim, vesi, sidruni mahl, veidi riivitud ingverit, chia seemned, mandlilaastud

smuuti

Üks tõeline maiuspala on muidugi järgmine smuuti :

Banaan, mango püree, külmutatud kirsid, chia seemned ja vesi

smuuti

Nagu eelnevast võis märgata, siis kasutame üsna palju avokaadot ja seda vilja me sööme tõesti igasuguses variandis. Niisama, smuutides, salatites…tõeline lemmik.
Hiljuti tellisin esimest korda värskeid avokaadosid otse Ugandast ja olgem ausad, meie poekraamiga ei anna neid üldse võrrelda. Kui, siis tõepoolest läbi suure häda. Hind ei tulnud sugugi kallim, kui poest ostes. Tips mul avokaadot ei söönud, aga kui neid nii – öelda päris avokaadosid maitses, siis silmad läksid särama ja läks kaubaks küll.

Üks pilt ka sellest, kuidas meil avokaadosid korraga palju oli :D

avokaado

Seoses avokaadodega…..saime ülimaitsva retsepti, mis on nii lihtne, et retseptiks lausa kummaline nimetada, aga oh, kui maitsev!

Püreestatud hurmaad ja avokaado tükikesed.

smuuti

Kui juba magusalainel olla, siis viimasena tuleb esitlemisele meie pere lemmikmagustoit.

Leotatud ehk paisutatud chia seemned, mango püree ja kookospiim – kaunistuseks värsked pohlad otse sügavkülmast :)

smuuti

See siin siis väike osake, mida me nautinud oleme, sest lisaks hommikusöögile teen smuutit sageli ka lõunaooteks ja õhtuks. Kõike ei jõua ega viitsi lihtsalt pildile püüda, aga teen smuutisid ikka sellest, mida kapist võtta ja mille järgi parasjagu isutab. Mõtlen aga ennem läbi, kas smuuti võiks olla toitev või lihtsalt kerge vahepala.

Järgmiste smuutideni!

This entry was posted in FOTOGRAAFIA, MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD., TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga