Jõulupadjad

Patjadest ei saa ma üle ega ümber ja jõulud on kindlasti üks selline aeg, mil tuleb mõned padjad teha. Jõuludele kohaselt – punavalgevärvilised.
Talvisel ajal on selle pildistamisega küll aga üks rist ja viletsus. Valmis saavad padjad enamasti õhtul hilja ja viimasel seitsmendal tunnil ning hommikul lippan pimedas jälle tööle. Pole seda valget aega kuidagi kuskilt võtta ja juba see padi ongi oma uude koju läinud…
Aga need padjad…need on mulle endale väga armsad ja loodan, et need, kelle koju nad kolinud on, on samuti rõõmsad.
Tegin neid jõuluhõngulisi ja veidi romantilisi jõulupatju detsembris kolm. Tulevaks detsembriks on esitatud juba tellimusi :)

padi

Esimene padi on siis selline ilma pitsita padi. Lapitud südamik ümbritsetud ajale kohaselt väikeste inglitega. Seda inglitega kangast ma ostsin juba eelmisel aastal väikese varuga, sest ta lihtsalt väga meeldis mulle. Eks nüüd siis niikaua saab inglitega patju teha, kuni kangast jagub. Esimesest ja teisest padjast sai pilt tehtud ikka varahommikul esimese hämara aknavalgusega, kolmandal padjal on juba puhas lambivalgus seltsiks.

padi

Teisel padjal domineerib nagu esimeselgi rohkem see veinipunane täpiline kangas. Üks minu vaieldamatu lemmik. Jõulupatjade tegemisega sai ta mul kahjuks nüüd otsa. Eks peab vaatama, äkki saan kusagilt samasugust veel juurde. Täppidega kangaid ma ostan igal võimalusel, kui neid kusagil silma jääb. Osad jäävad muidugi ostmata ka, sest kvaliteet on kangal kehvavõitu ja mina ajan taga ikka neid paremaid tükke. Ikka selleks, et tooted kauem kestaks.

padi

Ja see kolmas, tema on juba päris punaste kangastega, sest veinipunane sai tõesti otsa. Ega seda ilusat jõulupunastki mul enam palju järgi pole. Tahes tahtmata tuleb hakata varusid täiendama.

Padjas kasutatud kangad on kõik 100% puuvillased ja peale lappide kokkuõmblemist tepitud vatiinile. Osadel on kaunistuseks puuvillane pits.
Tagumisel küljel on peitelukk, et saaks padjatoorikut eemaldada, kui ümbrist on tarvis pesta.

padi

Nüüd neid patju siin piltidel vaadates, tekkis tunne, et tulevaks aastaks peaks endale koju ka tegema mõned jõulupadjad. Ilus sisustuselement ja patju pole kunagi liiga palju. Neid lihtsalt peab olema. Ikka rohkem, kui 4, isegi rohkem, kui 6 või 8 :D

padi

padi

This entry was posted in MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga