Pajaroog

Mulle meeldivad pajaroad :) Põhjuseid kaks: lõputu varieerimisvõimalus komponentidega ja mugavus, mis seisneb selles, et ei pea pikalt pliidi ees passima :) Valmimisaeg on küll mitte päris lühike, kuid valmivad produktid potis omaette.
Minu seekordne pajaroog sai inspireeritud jällegi Tiina ja Tiidu külaskäigust. Tiit tegi seal meile pajaroa, mis mulle maitses ja mida sõi isegi minu tirts. Järelikult tasus järeleproovimist.
Tol päeval, kui seda vaaritasin, kiikasin ka Merilini ja Indreku blogisse ja oh üllatust-Indrek fännas just ka pajarooga :D

pajaroog

Ja poti sisust :

Esialgu tükeldasin porgandid ja panin potti hauduma, vähese oliiviõliga (õigem oleks kindlasti taluvõiga). Pott on mul see titaankeraamiline ja minuarvates üks väga hea ja universaalne pott igaks elujuhtumiks. Veidi aja pärast lisasin tükeldatud paprika ja kollase tükeldaud suvikõrvitsa.
Viimasena lisasin tükeldatud tomatid. Sutsukese vett ka, et põhja ei kõrbeks, aga selleks suurt vajadust pole, kuna komponendid ajavad endast välja piisavalt vedelikku. Kaane alla ja hauduma.
Samal ajal pruunistasin pannil portsu seahakkliha, mis ei kubise rasvast nagu Kodune hakkliha ja pruunisamise lõpupoole lisasin paraja portsu sibulat. Kui kõik piisavalt küpse, kallasin hakkliha-sibula segu potti muu kraami juurde. Hakkliha praadisin lisades hakklihamaitseainet. Kui kõik kraam ühes potis, maitsestasin segu veel lisaks pressitud küüslauguga ja Vahemere ürdiseguga. Veidi enne valmimist veel hulka suts punast veiniäädikat ja oligi roog valmis.
Seda rooga võib süüa lisanditeta või lisanditega-kuidas kellel soovi on. Mul on toitlustada meespere ja sellepärast keetsin juurde veel spagette. Tol päeval oli neil lihtsalt spageti, mitte kartuliisu :)

PS. Täna käisin poest süüa ostmas ja oh seda elukest provintsis-meil ei ole poes värsket kala!!!!! Kurja, ma ütlen :S

This entry was posted in TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pajaroog

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga