Talv

Sel aastal on meil tõepoolest talv ja kroonika tarbeks pean ma selle siia kirja panema. Ei ole nii nagu viimastel aastatel, et aina löga ja vesi ja ei mingeid talvemõnusid. Pikemat aega on õues maa valge ja selle aja jooksul on olnud üksikud sulailmad. Prognoosi uskudes läheb veel külmemaks ja siiani on püsinud enamasti -5–11 vahel. Ikka hommikuti kooli minnes on K öelnud, et on -11 või -12 ja oleme ka õhtul koos tagasi kõmpinud sellise külmaga. Tuleme ja arutame, et kuidagi väga näpistab täna ja koju jõudes vaatabki plafoonilt vastu jälle korralik -12 näiteks.
Aga….tänu külmale on saanud kelgutada, suusatada ja uisutada. Õues on olnud päikest ja nii mõnus on sellise ilmaga õues mütata. Üle mitme aasta sai isegi korralikult vastlapäeva peetud. Muidu on sel ajal enamasti vesi väljas olnud ja mida sa sedasi ikka liugu lased. Sel vastlapäeval said lapsed koolis lõbutseda ja õhtul käisime sõbranna ja K-ga omakeskis kelgumäel kelgutamas. Loomulikult polnud me seal üksi. Rahvast oli kelgumägi täis. Tore oleks muidugi, kui lapsevanemad saaks ise aru ja õpetaks ka oma lastele, et nad seal kelgumäel pole ainukesed :) Kui kelguga alla jõuad, oleks viisakas tulla üles raja kõrvalt, mitte sealt, kust kelgutajad alla sõidavad. Nojah, aga suusarada on meil siin maja juures valgustatud, kelgumägi ka ning uisuväljadele jõuab tulede kuma. Kõike saab teha isegi üsna hilja õhtul. K igatahes on mitmeid kordi käinud pimedas suusatamas.

õues

õues

õues

Nädala alguses olid pojatütred mul hoida ja siis käisin nendega õues möllamas. Täna olime kella 10 ajal hommikul koos K, vanema poja ja pisikeste tirtsudega kelgumäel. Üksi olime :) Umbes paar tundi hiljem hakkas alles rahvas terviseradadele tekkima ja siis jagus neid kõikjale. Meie kõigepealt kelgutasime kõik koos ja siis läksime uisutama. K on nüüdseks juba uisutamisnõksud selgeks saanud ja liugleb probleemitult. Pojatütred viisime jääle täna esimest korda. Neljane sai hämmastavalt kiiresti tunde sisse ja sisuliselt kohe hakkas ilma abita uiskudel liikuma. Võttis aga endale sihiks uisutada hokiväravast hokiväravani ja meie vaatasime ning imestasime. Kolmene proovis ja proovis, aga leidis, et istumine on kindlam tegevus. Eks katsetame teinekord uuesti. Kõigil lastel tuli peale õues lustimist väga hea uni :)
Niiet jah, talv jätkub ja seega ka kelgutamised, uisutamised, suusatamised. Prognoosi järgi läheb lähinädalal isegi veel külmemaks. Veebruaris on tegelikult see ju täitsa ok, seega rõõmustame. Seda enam, et õues on nüüd täitsa mõnusalt valge ja aina valgemaks läheb. Kooli saab juba valges minna ja see on täitsa suur asi. Nädala pärast algab talvine koolivaheaeg ja siis saab südamest õues lustida. Nädalavahetusel plaanime ühte ja teist ette võtta kodust kaugemal, aga vaheajanädal tuleb lapsel ennast ise lõbustada. Töölt naljalt vaheaega ei anta. Minu talvine vaheaeg tuleb alles koos kevadise koolivaheajaga ja siis põrutame küll mõneks päevaks kohe no….näiteks Pärnusse :)

õues

See uisupilt on tehtud nädal tagasi ja siis ei olnud õues päikeseline :) Täna oli.

Kell hakkab kuus saama. Meie väike neljane helistas, et läheks õige veel uisutama. Ja lähemegi :)
(Vahepeal oleme uisutamast tagasi jõudnud. No nii äge oli !!! Peale meie nelja polnud jääl mitte kedagi, aga päeval paistab oli seal hokit mängitud ja uisuplats lumest veidi puhtamaks lükatud)

õues

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga