Päikeseline mango ja kikerhernejahust “omlett”

mango

Täna tõin ma koju mitu ilusat mangot. Õigemini seitse. Anti seitse. Minu lemmiknumber. Valisin välja 5, aga sain seitse. Päritolumaaks taaskord nagu hiljuti avokaadodelgi – Aafika, Uganda.
Ma olen mangot paar korda siin kaubandusest koju ostnud ja ……kahjuks nad süüa ei sündinud. Kui on veel kõvavõitu, siis pehmeks saades on seest juba pruun ja kõlbmatu, kui ostes pehme – on ka juba seest pruun ja kõlbmatu või siis kõva ja mittesöödav. Kuskil nii soojas kohas pole ma käinud, kus võiks kohalikku mangot osta ja seda süües lasta mahlal läbi sõrmede joosta. Aga…soov oli olemas, sest poest ostame alati kui võimalus, mangopüreed ja see on küll üks ütlemata hea asi.
Kui midagi väga tahta, siis üldjuhul lõpuks saab ka. Soov võiks muidugi olla realistlik. Soovisin ja lasin lahti ning üks päev tekkiski võimalus tellida mangot otse Aafrikast. Täna oli siis see vahva päev, kus mulle mangod kenasti tööle ära toodi. See võis olla üpris naljakas vaatepilt, kuidas ma sületäie viljadega kepslesin pärast kotti otsima, endal kaval tuluke silmis. Mul oli saak!!!! Mangosaak!!! Mis eriti tore, ma sain õhtupoole üllatada last mõnusa mahlase õhtuootega! Sain temagi silmad särama, sest see oli just selline suus sulav mango, mida hammustades mahl nirises. Magus maailm tuli koju kätte ja see on tore! Vahest tasub ikka unistada küll :)

mango

mango

Päris õhtusöök oli meil muidugi ka. Kikerhernejahust omlett. See on üks meie viimase aja lemmikuid, kui isutab mingi kergema eine järgi.

Täna sai sinna segatud hakitud rohelist sibulat, peotäis kuivatatud karulauku, hakitud kollast paprikat, soola, pipart, tomat – basiilik – küüslauk maitseainet. Loomulikult ikka kikerhernejahu ja vesi ka. Konsistents peaks saama selline paksema hapukoore teoline.
Iga kord saab omletti segada midagi erinevat ja alati on see väga hea. Omlett jah, kuid ilma munata ja kui munad parasjagu kodunt otsas on, on see vägagi arvestatav alternatiiv.

omlett

omlett

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD., TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga