Tütar

Tütar on midagi hoopis teistmoodi, kui pojad. Temas on nii palju sind ennast ja samas on ta nii kummaliselt teistsugune. Kõik see, mis tundus poegadega lihtne, on tütrega keeruline ja vastupidi. Tütar on naine alates sünnist ja naine ei ole kindlasti sama, mis mees. Seega ei saagi olla tütre kasvatamine sama, mis poegade kasvatamine. Põhimõtted ja väärtushinnangud säilivad peres muidugi, aga tee nendeni käib aeg ajalt erinevaid radu pidi. Võib olla ka sellepärast on poegade kasvatamine tundunud puhuti lihtsam, et sa ei oska ennast sättida ise mehe nahka, kuid tead suurepäraselt, mida tähendab olla naine.
Mis seal ikka, meie pere päike ja pesamuna sai 10 aastaseks. Ei olegi enam päris laps, on juba preili. Vahest tundub ikka veel laps, vahest täitsa arukas suur inimene. Murdeline vanus. Tüdrukutel on selles vanuses juba käes ilmselgelt murdeiga. Pisike puberteet. Uksed meie majas õnneks veel ei paugu ja loodan, et ei hakkagi. Poistega ju ei paukunud, eksole :) Mõnegi tuttava käest olen kuulnud, kuidas teismeliseks saanud laste toalt on uks hingedelt maha tõstetud, et ei saaks paugutada :D

Jah, siiani on meil kodus veel päikest kõvasti rohkem, kui äikest. Tuleb ette eriarvamusi, aga need saab enamasti viisakalt klaaritud ja kõige tähtsam, et selgeks räägitud. Siis tuleb ka mõlemapoolne mõistmine, kui omavahel suhelda.
10 aastat on läinud kummaliselt kiiresti ja vahel vaatame siin pereringis, et kuhu küll aeg on kadunud. Alles ju oli titt mis titt.
Sünnipäeva eelõhtul sorteerisin veel palehigis 10 aasta perepiltide arhiivi ja plaanisin teha ühe pildiesitluse, läbilõike 10 aastast. Paraku jätsin tegemata, sest pilte on ikka nii palju, et nendest valida välja materjal talutava pikkusega pildiseeriaks on päris keeruline. Küll aga oli see korralik mälestustelaks. Kui palju ülilahedaid pilte ja hetki. Kuhjaga mälestusi koos koeraga tehtud pättustest, ühistest tegemistest, sõpradest ja perega koosolemistest. Me oleme ikka 10 aastaga väga palju jõudnud.
Virtuaalse pildiseeria asemel tegin hoopis elutoa seinale suure number 10, piltidest, mis 10 aasta jooksul välja prinditud.Täpsustades – väikesest osast piltidest :)
See sein osutus mitme päeva pidustuste jooksul väga menukaks. Mitte keegi ei viitsi ju enamasti nii palju uurida pilte arvutis, ega ka albumis. Lapsele endalegi oli see sünnipäevahommikul tore üllatus.
Mis siin ikka, suurt ülistusoodi ei hakka ma kirjutama, sest iga laps on oma emale ju ikka osav, tark ja andekas. On ka meie tütar meile väga, väga kallis. Armastame Sind, kullake!

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

laps

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga