September

Alati veidi nostalgiline.
Alati veidi ärev.
Alati veidi karge.
Nostalgitsemiseks on põhjust kõvasti. Kõik need enda käidud kooliteed ja algused…..laste kooliminekud….ja tänavu veel ootamatult suureks lapseks saanud pesamuna teed. Nimelt läks minu tütreke juba lasteaeda. Ei kujutanud ma seda ette ka oma halvemates unenägudes ja tema tulekust teada saades olin kindel, et enne kolme aastat ta sinna ei lähe, kui siiski, aga võta näpust. Siin ta mul on, täitsa lasteaialaps. Täiesti juhuslikult saime omale seal koha, kuigi lubati alles järgmisest sügisest, kui avalduse viisin. Elu teeb vahest ootamatuid pöördeid, mis sunnivad oma otsuseid muutma. Sellepärast läkski meil selle lasteaiaga nii nagu läks. Loodan siiski kogu südamest, et tal läheb seal hästi ja see valik ei tekita pöördumatuid probleeme. Täna harjutame teist hommikut. Algus on paljutõotav. Eile ei tahtnud laps peale 2,5 tundi sealt veel kuidagi ära tulla. Kasvataja ütles, et väga südikas laps ning emmetuska ei tulnud kordagi peale. Eks ma sellele olengi panustanud- suurele turvatundele, mida ta on koos minuga kasvades saanud. Täna jääb tirts aeda lõunani-vaatame, kas ta nõustub koos teistega ka sööma. Esialgu ma pikki päevi temale ei plaanigi ja kolmapäeviti hakkame jätkuvalt käima Tallinnas Musamaris. Saab piiga rahuldada oma lastega mängimise vajaduse ja saan mina teha hommikuti midagi asjalikku. Täna võtan veel esimest päeva enda jaoks vabalt-naudin üle pika aja vaikust ja võimalust süüa hommikust ilma, et tee tassis on JÄLLE külm, lapse poolt ära joodud või sinna sisse midagi poetatud. Milline väike rõõm :D Homsest aga peab hakkama asjalikuks.
Jah, alles ta siin oli pisike pamp……ja juba lasteaias. Kaugel siis see koolgi enam :(

Ärev on kooliaasta algus samuti jätkuvalt. Enda pärast mitte….vast veel mõni aasta. Kui paari aasta pärast on võimalus minna õppima edasi soovitud suunas riigieelarvelisele kohale, siis lähen. Mõtted liiguvad.
Noorem poeg läks nüüd esimest aastat keskkooli. Tema ees on lahti veel kõik teed. Esimesel päeval setiti ja vaadati, et kõik seljasolev sobiks, uuris minu käest, millised lilled õpetajale osta :D No soovitasin osta need, mis endale meeldivad :) Eile tuli juba ärevalt koolist, et ema, kas mul selliseid riideid on, mida võib ära visata :D No teadagi, rebaste retsimine tulemas. Ei oska ma küll mõista, miks seda peab tegema nii radikaalsete vahenditega, et riided pärast enam pidada ei kõlba :S Ju ma siis olen vana selle mõistmiseks :D Kooliminek oli poisil sellepärast ka kole põnev, et terve suve tehti koolimajas kapitaalremonti. Paistis teine mingi aja suisa läbi :) Pidi kena olema. Urises ainult sellepeale, et juba teisel päeval nõuti sisejalatseid, kuigi kooli põrandad pidid veel olema hetkel mustemad, kui tema välisjalatsid :D Teismelise torin :P

Ja karge…..tänavu isegi väga karge on olnud septembri algus. Tegelikult oli seda juba ka osa augustist. Kuna ma pole suurt kuumuse armastaja, siis mulle see kargus isegi sobib. Panen sobivad riided selga ja naudin. Vihma võiks veidi vähem olla, aga pole seegi meid seganud.

Et tunne selline, nagu algaks uus aasta septembrist, mitte jaanuarist :) Nii palju on mõtteid ja plaane. Isegi eesmärke ja sihte. Ja rõõm, et üht-teist meeldivat ootab varsti ees. See on rubriigist, et aita inimesi siiralt ja sa saad rõõmu vastu. Ma olen jälle balansis :P

Nüüd tassike teed, paar kiiret toimetust ja varsti võib hakata ootama taaskohtumist lastega….et pidada rõõmuga vestlusi nende kordaläinud päevast :)
Ma armastan väga oma perekonda!!!

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

2 Responses to September

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga