15.04.08

Niisiis – vanaema lilleaed.

Lapimuster, mis koosneb seitsmest kuusnurgast moodustatud lilleplokkidest. Ja kui neid teha piisavalt palju ning seejärel omavahel ühendada-saamegi lilleaia. Hea tehnika vaikselt teleka eest käsitsi nokkimiseks. Esimeses järjekorras tuleb joonistada valmis kuusnurksed Å¡abloonid. Soovitavalt ntx vanast kalendrist. Selle paber on elastne, mugav käsitseda, samas vastupidav ja mitte liiga paks. Å abloone tuleks lõigata valmis parajalt suur kogus. Soovitatav oleks peale märkida koelõnga suund, sest kokkuõmblemisel tuleks jälgida, et kõik kuusnurgad oleksid ühes suunas väljalõigatud kangast. Å abooniga kangale joonistades lisame servadele õmblusvarud.

Å¡abloonid

Siin pildil siis näha Å¡abloonid lilleaia jaoks. Kõrval ilutseb üks tore fliisist pall, mis on tehtud samas tehnikas, kuid viisnurksetest detailidest.
Miks mitte teha oma pere pisematele või kasvõi lemmikloomale sellist vahvat palli :) Pallide kohta on muide olemas üks vägagi tore raamat. Kärdil oli see kaasas ja pani päris mõtlema, et võiks endalegi tellida :) Võimalusi teha selles tehnikas erinevaid palle oli ikka väga palju ja väga põneval moel :)

Kui kõik detailid on välja lõigatud, asume kangatükke traageldama ümber Å¡abloonide. Ikka tasa ja targu, kõik nurgad ja servad koralikult ümber sablooni murdes.

Å¡abloonidel

Siin ongi näha väikestele Å¡abloonidele õmmeldud karbitäit õielehti :) Kärt on teinud tublit tööd :)

Kui selliseid tükke on juba palju, saab neist hakata moodustama õisi. Võtame aga südamiku, mis võiks olla võrreldes lillelehtedega erksamast kangast ja hakkame ühendama südamiku külge neid lehekesi. Kenasti peene pistega õielehti vasakult poolt üleloomispistega käsitsi ühendades. Eriti tuleb silmas pidada, et kõik nurgad oleks omavahel korrektselt ja tugevasti ühendatud. Samas tuleb jälgida, et õmmeldes ei läheks nõel läbi Å¡ablooni.

Å¡abloonidel ja õieks koos

Nii moodustuvadki lilleplokid. Edasi tuleb siis plokke hakata ühendama omavahel ja moodustama lilleaeda. Seejärel tuleks moodustunud pinnad kinnitada kas salapistel aluskangale või tekitada servadesse poolikuid kuusnurki sirge serva saamiseks. Airel oli kaasas enda tehtud kaunis tekk.

padjaklubi

Selliseid toredaid lilleplokke saab loomulikult aga kasutada ka eraldi, mitte ainult lilleaiaks õmmelduna. Miks mitte kaunistada nendega suviseid lõbusaid kardinaid, püksitaskuid, kotte, lasterõivaid, katkiseid püksipõlvi ja palju muudki.
Kärt siin demonstreeribki enda kaunistatud kardinat.

Kärdi kardin

Õhtu nokitsemist ja igal padjaklubilisel valmisid õpetaja valvsa pilgu all esimesed õiealged :)

vanaema lilleaed

Eelmise tunni teemast oli kaasas oma kodutööd Gerlil ja Taimi tütretirtsul. Gerlil oli üks palkmaja plokk, aga meie noorim padjaklubi liige, nooruke tütarlaps, oli valmis saanud lausa terve palkmajatehnikas teki. Suurepärane sooritus.

palkmaja tekk

Autor koos oma tööga :)

Å¡abloonid

ja Gerli töö.

Üle-eelmise tunni teemast, katedraali aknast, oli Airel kaasas stressipadjake ja võtmehoidja.

võtmehoidja

Päris esimestes tundides, kui oli ruuduteema, õppisime ka põimimistehnikat. Taimi oma brigaadiga tegi selles tehnikas autosse istmekatte. Sellise :)

põimimistehnika

This entry was posted in KLUBI. Bookmark the permalink.

One Response to 15.04.08

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga