Nipiraamatu retseptid vol.2

Nii, nii, nagu lubatud, läks katsetamisele täna järjekordne retsept. Kolmapäev: singikaste pastaga.
Etterutates ütlen kohe ära, et kaste sai väga maitsev. Isegi mina, kes on pastasööja suht olude sunnil, sõin isuga.
Retsept ise oli selline :
* 300 g keedu- või maasinki
* 1 küüslauguküüs
* 1-2 sibulat või jupp porrut
* 1 õun
* 2-3 spl toiduõli
* 1,5 tl broilerimaitseainet
* 2 dl kohvikoort
* 200 g sulatatud juustu
* 1 dl vett
* peterselli

singikaste

Esimesena koorisin ja hakkisin sibulad. 2 tk. Porru jäi minust poodi, sest tal polnud kaubanduslikku välimust ( Tallinna Kaubamajas :S). Hakkisin ka korralikult suure küüslauguküüne ning ühe kooritud õuna. Kõik kolm komponenti koos oliivõliga pannile ja kergelt praadima pidevalt liigutades. Samal ajal viilutasin singi ribadeks ja lisasin muu kraami hulka pannile. Maitsestasin soola ja broilerimaitseainega. Seda viimast panin küll tunde järgi. Edasi kallasin pannile vee ja kohvikoore. Viimasena lisasin karbi sulatatud juustu Merevaik. Selle viimase osas on retseptis üks segane koht-koostisainetes on antud sulatatud juus, õpetuses korra mainitud sulatatud juust, teisel korral toorjuust :P Et kumb ta siis olema peaks? Mina panin igatahes Merevaiku ja sai hää :) Peale väheajast hautamist oligi kaste valmis. Mina garneerisin peterselli asemel murulauguga :D Nu ei maitse mulle see petersell :P
Mida ma teeks teisiti……ma paneks õuna rohkem. Praegusel juhul ma tundsin, et õuna oli vähe :P
Igal juhul läheb ka see kaste meie peres kordamisele.

This entry was posted in TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nipiraamatu retseptid vol.2

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga