Et siis vahepeal söögist, räägiks…

Mis siin niiväga rääkidagi, aga tegin üks päev jälle seda va äraproovitud lihtsat ja head. Ja kui paljudes peredes hakatakse juurikate peale nina kirtsutama, siis meie peres süüakse sellist toitu suurima heameelega ja võetakse lisa ka veel :)
Tegu siis ühepajatoiduga.
Minu tegu käib sellisel moel:
Tükeldan paraja tüki läbikasvanud sealiha. Ostsin seekord ribiga tüki, mille ma kenasti eemaldasin ja hiljem eraldi ahjus küpsetasin ning õhtul mõnuga ise ära sõin :P
Lihatükid panen vähese oliivõliga potti ja hautan mõne aja. Seejärel lisan maitseained ja pruunistan. Mul on õnneks selline hea pott, titaankeraamiline, kus saab nii pruunistada kui ka keeta. Liha pruunistatud, lisan sinna tükeldatud porgandid ja smoorin koos lihaga läbi. Smoorin-ma ei tea, seda sõna ma tean lapsepõlvest ja pole aimugi kas see keeleliselt ka sobib :D
Järgmisena lisan tüeldatud värske kapsa ja vimasena tükeldatud kartuli. Kapsaga koos lisan ka veidi vett. Lõpuks maitsestan kogu gemüüse soola, pipra ja basiilikuga ning pressin sinna hulka 2-3 suuremat küüslauguküünt. Ja just see küüslauk, see annab sellise jube mõnusa meki tervele pajaroale. Ongi valmis :)

ühepajatoit

Täna võtsin ennast kokku ja küpsetasin üle pika aja pämitaignast keerusaiu kaneeli ja suhkruga. Jube maitsvad on. Isegi koer käis vahepeal köögis ja pani paar saia pänna. Kenasti tõmbas kausi lähemale, eemaldas käteräti kausi pealt ja tõi rahumeelselt kaks saia oma pessa. Täies rahus, meie kõigi silme all :D Ju ta arvas, et kui kõik söövad, siis temal on ka selleks täieline õigus :D

keerusaiad

Retsept ise pärineb mul ühest nõukaaja retseptivihikust. Kust ma ta aga tol ajal sain…..pole aimu ka :O

1/2 l piima
50 g pärmi
1 tl soola
1/2 – 1 kl suhkurt
1/2 peenestatud loorberit või kardemoni
1 kg jahu
200 g margariini

Pärm sulatada leiges piimas, lisada sool, suhkur, maitseained ning jahu niipalju, et tekiks hapukoore taoline mass. Kloppida seda hoolikalt ning seejärel lisada ülejäänud jahu. Viimasena sõtkuda sisse sulatatud margariin. Kergitada kaks korda.
Mina kasutasin kergitamises seda kuulsat TW kaanega kaussi. Väga mugav.
Teha võib lausa kahte sorti saiakesi, kuigi mina piirdusin täna ühe sordiga.
1. Kuklid täidisega.
Vormida kuklid ja vajutada keskele lohk, millesse panna täidis.
Täidis :
1/2 kl sulatatud võid
1/2 kl suhkurt
1/2 kl purustatud pähkleid või kaerahelbeid
1 spl jahu
kaneeli

Kuklid määrida võiga ja paigutada keskele surutud lohukestesse täidis.

2. Ülejäänud taignast vaalida ristkülik, määrida see sulatatud võiga, raputada peale suhkur ja kaneel. Panna kolmeks kokku ja lõigata ribad. Ribad omakorda keerata spiraaliks ja seejärel ringiks.

Kerkinud saiad määrida lahtiklopitud munaga ja määrida keedisega või raputada peale pähklipuru. Mina täna ei teinud kumbagit :D

Küpsetada: 225* 8-10 min.

Väga maitsvad saiad. Hommikuks veel paar tükki vist on alles suurest kausitäiest :D

This entry was posted in KLUBI, TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

2 Responses to Et siis vahepeal söögist, räägiks…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga