Esimene lõpupidu

Tänaseks on siis meie pesamuna nädalajagu päevi olnud lasteaia lõpetanu. Üks eriline ja oluline etapp elust ongi möödas. Uskumatult kiiresti on see aeg läinud ja nagu me lapsevanematena tõdesime, on meie tirtsust kasvanud nüüdseks juba täiesti asjalik väike inimene kelle üle on põhjust päevast päeva aina rohkem rõõmu tunda. Ongi selline päris inimene, kes jaksab juba koolikotti kanda.
Lasteaia – aastad on läinud küllaltki kiiresti ja Krikel õnneks ka minumeelest täiesti valutult. Eks päris esimesel aastal olid ka mõned nutulõunad, kui magama ei tahtnud jääda ja emme – tusk tuli peale, aga õnneks need kaua ei kestnud ja laps on lasteaeda läinud alati rõõmsa meelega. Magamisega ta suurt sõbraks küll ei saanudki, aga viimasel kuul kustus küll pea iga lõuna ära. Tema soov lasteaeda jäänutelegi oli, et magage lõunaund, sest koolis enam magada ei saa. Küllap hakkab nüüd siis see magamise mõnu kohale jõudma. Kui lõpupidu oli möödas, kodused külalised ära saadetud, pea lakist ja lokkidest puhtaks pestud, lamas mul voodis üks väike mõtlik inimene, kes sel hetkel adus vist aja kulgu, kui ütles, et jaaaa, emme….varsti ma lõpetan põhikooli, siis keskkooli ja siis ülikooli. Täpselt nii see ongi, aeg voolab. Seda enam tuleb olla alati kohal – siin ja praegu.

Lõpupeo ettevalmistamise aeg oli pingeline ja üsna planeerimatult tuli teha tiheda töögraafiku vahele ära palju ühiskondlikku tööd. Sõrme asemel läks küll terve käsi, aga laps lõpetab lasteaia elus korra ja selle nimel tuligi südamest panustada. Pidu sai väikeste kobadega tore, rõõmus ja meeleolukas. Ma ei tea, kuidas teistel vanematel, aga minul ei jäänud mahti pisarat poetada. Kõik meie 22 lõpetajat olid nunnukesed ja neid vaadata oli puhas rõõm. Mul vist ei kadundki naeratus suult terve peo jooksul. Päevakangelasel endal oli koju minekuga hirmus rutt…sest kingitus ju ootas. Tuttuus koolikott :)
Palju õnne meie rõõmupallile, tuult tiibadesse ning palju rõõmsaid kooliaastaid!

Siia lõppu veel ühed read….

Kõike olulist õppisin ma lasteaias…

Tarkus ei asu mitte akadeemiliste õpingute tipus, vaid lasteaia liivakastis.

Neid asju olen ma õppinud seal:

Jaga teistega kõike…Mängi ausalt…Ära löö teisi…Pane asjad oma kohale tagasi…Tee korda, mis sa segi oled ajanud…Ära võta võõraid asju…Kui tegid kellelegi haiget, palu andeks…Pese enne sööki käsi…Tõmba vett peale…Küpsised ja soe piim on sulle head…Ole kõiges mõõdukas…Õpi iga päev midagi juurde…Iga päev mõtle natuke ja joonista ja maali ja laula ja tantsi ja mängi ja tööta natuke… Pärastlõunal tee väike uinak… Kui lähed välja maailma, pane tähele liiklust, hoia käest kinni ja püsi teiste juures… Pane tähele, kui imeline on maailm! (Raamatust “Kuldsed lood”)

Ma selle küpsiste ja piimaga päris nõus ei ole :P

lõpupidu

lõpupidu

lõpupidu

lõpupidu

lõpupidu

lõpupidu

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

2 Responses to Esimene lõpupidu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga