Kevadised lemmikud

Tänavune imeliselt päikeseline kevad annab meile palju energiat ja rõõmsat meelt. Hommikul on ärgata ilus ja mõnus. Teise osa energiast saame toidust.
Millalgi ennem ma juba kirjutasin, et me lähtume toitu ostes paljus sellest, mida keha ette ütleb. Millist värvi keha küsib. Nii nagu meeled, nii hakkab ka füüsis kevadele vastu astudes ihaldama rohelist, kollast, oranži….sooja ja värsket, silmale ja ihule.
Kui hommikul on meil aukohal alati puder värskete marjadega, siis ülejäänud päeva osas on ikka variatsioone. On aga mõned komponendid, mis on meie toidulauda ennast sisse söönud vaat et iga toidu juurde. Üks sellistest on fantastiliselt mõnus basiilik. Tema headusest ei hakka ma pikalt rääkima ja kuigi enamus ütleb mulle, et see nii kapriisne maitsetaim kasvamise osas, siis meie aknalaual õilmitseb ta aastaringselt. Tumepunane basiilik küll hakkab vägisi roheliseks muutuma, aga küllap see on sellest, et ta tahaks omaette potti, mitte aga seda, et peab oma kasvupinda jagama rohelise basiilikuga. Püüan tema soovi varsti ümberistutamise ajal arvestada. Basiilik jõuab meil tõesti nii võileivale, salatisse, kui muudesse toitudesse. Vahest möödaminnes näksad lehe ja sööd seda lausa niisama.

munad

munad

Sel aastal jõudis meie lemmikute nimekirja fenkol ehk apteegitill. Tänu Tiinale hakkasime me siin keetma fenkoliga kanafrikadelli suppi, mis muutus kiiresti lapse lemmiksupiks. Nüüd avastasime enda jaoks järgmise võimaluse fenkolit nautida. Riivitud fenkoli ja apelsini salat. Kastmeks oliivõli, sutsu soola ja pipraga. Mm, kui maitsev. Kui salatile praadida veel kõrvale kiirelt kanafileetükikesi küüslauguga, maitseks kalakaste….siis selline õhtusöök viib meie peres keele alla :)

munad

Kui jutt aga juba lemmikutele veeres, siis praegu on meil eelistatavalt koju veerenud apelsinid, kookospähklid, sidrunid. Sidrun on lausa aastaringselt meie menüüs. Üks päev ostsime maasikaid ka, laps nii tahtis…tallle meeldisid, aga minumeelest olid nad viletsavõitu, kuigi lõhn oli võrratu.

munad

Kui meil aga maiustamisisu on, siis joome piimaga vürtsiteed, ehk chaid :)

munad

This entry was posted in FOTOGRAAFIA, MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD., TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kevadised lemmikud

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga