Lapitöö, vahva töö

Seekord tahaks kirjutada lihtsalt pisikese lookese lapitehnika lainel.
Eelkõige ajendas mind seda tegema mu kallis sõbrake Aire, kes osales oma tekiga rahvusvahelisel üritusel, mida korraldasid ameeriklased. Toimus suur näitus Prantsusmaal Lyon-is ja selle raames oli üleval ka Euroopa näitus, kuhu valiti 15 tööd. Nende hulgas ka Aire-ainsana Eestist, Baltikumist ja Põhjamaadest :) Palju õnne Airele veelkord!!!

dekoratsioon

Siin pildil Aire tehtud tekid kaunistamas minu kunagist kauplust. Minu tehtud on seal see postament, kardinahoidjate eksponeeringuks-penoplastist, kanalisatsioonitorust ja linasest kangast :) Mees aitas ka :P

Tegelikult sai käidud väga eksprompt mai lõpus ka Soomes Põhjamaade suurimal lapitekkide näitusel. Aire mind sinna kutsuski. Näitus oli väga vahva ja nägime palju suurepärast tööd. Näituse raames toimusid ka teemakohased müügid. Meie inimesele on kõik need vahendid väga ihaldusväärsed, aga kahjuks mitte eriti taskukohased. Ostsime mõlemad vaid mõne ribakese huvitavat puuvillast kangast lapitööks ja Aire soetas lapitehnika-voltimise raamatu. Kui abikaasa mul leiab lõpuks aega need ligi 400 pilti, mis ma seal tegin, ära töödelda ja kusagile üles panna, siis panen blogisse kindlasti ka viite, kus neid vaadata saab. Saate teiegi, armsad lugejad, osa sellest näitusest.
Seekord panen siia aga paar pilti ühest väga armsast poekesest Norra linnas Drammen-is. Kauplus on Janome õmblusmasinate esinduskauplus. Samas linnas asub ka Janome Skandinaavia esindus-ladu. Peale õmblusmasinate on kaupluses müügil veel õmblustarvikud ja väga suure osana lapitööde kangaid ja raamatuid. Oleks meil ka sellised valikud toon-toonis puuvillast väikesemustrilist riiet, küll oleks tore.
Kaupluse juhataja, väga tore naine ja minu hea tuttav Ann- Kristin on ise ka suurepärane käsitööline ja teeb ilusat lapitööd.

Ann-Kristin

Ann-Kristin oma kaupluses

Drammeni kauplus

Kangad, kangad….

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Comments are closed.