Marjahooaeg

Praegu on tulnud järjest meie toidulauale igasuguseid marju. Küll mustikaid, küll maasikaid, vaarikaid, musti sõstraid ja punaseid sõstraid…
Meil on kõige enam marjad kasutusel kas siis smuutide tegemisel või hommikusel pudrul toormoosina. No ja kooke teen ma ikka ka.
Viimati valmis jälle üks klassikalisel põhjal kook, mille katteks sai mõnus kodune kohupiim koos punaste sõstardega.

Põhi: 100 g võid
1 munarebu
1 dl jahu
natuke soola

Koostiaseined hakkida ja suruda palliks. Pooleks tunniks külmkappi.

Kate:

800 g mõnusat teralist kodust kohupiima
2 muna + 1 munavalge
250 g hapukoort
suhkrut maitse järgi
punaseid sõstraid ohtralt taigna hulka ja koogi peale
kaneeli peale raputamiseks

Küpseb 180 kuumakraadi juures päris kaua, tund ja peale kindlasti…kuni pealt tundub kenasti valmis. Kook tuleks lasta jahtuda, sest kuumana on ta ikka suhteliselt pehme. Jahtudes taheneb kenasti ära.

kook

Üks päev siin pojad käisid metas mustikal. No nii kohe läksidki, et vanem poeg tuli töölt, haaras noorema kaasa ja läksid. Ma imestasin ka, et noh, mehed ju peale seente suurt metsast enamasti korjata ei viitsi. Lapsed on kuidagi tublid korilased :D Tõid ikka päris palju mustikaid metsast. Läksid kõik kenasti sügavkülma ja õhtul maiustasime mustika – banaani – vahukoore smuutiga. Tõeliselt sametine maius. Kuna maiustamiseks läks alles keskööl, kui kõik marjad olid puhastatud, siis laps jäi pildile kenasti unise näoga, aga magama ei raatsinud ta ilma mustikamaiuseta kuidagi minna.

naantali

naantali

This entry was posted in TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

2 Responses to Marjahooaeg

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga