Koolivaheajal Viljandis

Planeerin juba mitmendat aastat oma nädalast “talvepuhkust” laste kevadise koolivaheajaga ühele nädalale. Mis koolivaheaeg see neil ikka muidu oleks, kui pole kellega kodust kaugemale minna. Nii ma siis arvangi, et puhkame parem ühel ajal ehk siis tegutseme koos. Pisemad teevad seda igal juhul rõõmuga ja 14-ne ei ütle samuti, et mine tead ema käi ise kuskil omaette. Tema tahab ikka alati kõikjale kaasa tulla ja koos olla.
Aga….esmalt uurisin hoolega vaheaja ilmateadet. Kuivõrd seda ilma üldse saab ette vaadata, sest õige ilm on ikka see, mis õue minnes parasjagu on. Siiski…sai selgeks, et nädala alguses lubati head ilma ja nädala teisel poolel läheks nagu ilm käest ära(läks ka, lausa lund sadas). Soe kevad meil tänavu kuidagi viibis, aga ehk siis jääbki suveks ilmataadil rohkem ilusaid sooje päevi alles.

Viljandi

Kohe esmaspäeval oli mul plaan lastega Viljandisse sõita. Kui võimalused on piiratud, nagu praegusel ajal on olnud, siis tuleb mõelda välja, mida teha. Kodu ümber sagimisest on tõesti juba isu pisut täis. Kolme piiga asemel sõitsime siiski seiklema K-ga kahekesi, sest väiksemad ei jõudnud selleks ajaks nädalavahetuselt tagasi, aga nemad käisid siis Viljandis koos issiga kolmapäeval.

Viljandi

Viljandi

Raplas istusime K-ga 8.34 rongi peale ja pooleteise tunni pärast olimegi mõnusalt Viljandis.
Ma olen Viljandis rongiga täpselt ühe korra käinud ja mõned korrad autoga, aga see oli päris ammu. Ok, tegelikult olen käinud seal veel vanas Ugalas kunagi mingil bändide vabariiklikul konkursil, kust tulime tagasi auhinnaga. Laulsin seal tookord Kehtna NST bändi koosseisus, kuigi ma ise loomulikult seal ei õppinud. Mis koha me saime, on peast läinud(esikolmikus igal juhul), aga meelde on jäänud see, kuidas mingid kutid istusid suflööri augus ja tegid nalja meie esinemise ajal. Ühesõnaga Viljandis käidud küll, aga mitte üleliia palju. Rohkem olen igatahes Viljandist läbi sõitnud joonega Rõuge, Palupera, Otepää poole.

Viljandi

10 paiku hommikul jõudsime mulkide pealinna, päike paistis ja tuju oli hea. Esimese asjana seadsime sammud kesklinna, et osta poest midagi söödavat pärastiseks piknikuks. Seda luksust meil paraku polnud, et saaks mõnes õdusas söögipaigas lõunat süüa, aga kõht hakkas vaikselt urisema juba siis, kui kesklinna jõudsime. Hommikusöögist ikkagi kõva 3,5 tundi möödas.

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Poes käidud, suundusime lossimägedesse. Esmalt pärimusaidast mööda ja mäe otsa keha kinnitama. Istuda seal ju nii mõnus, ees laiub Viljandi järv ning vaade missugune.

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Kõht täis, veeretasime ennast mäest otse alla. Ei mingeid treppe ega lihtsamat valikut, ikka vurinal otse alla.

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Alla jõudes, tegime järve ääres pikema jalutuskäigu. Nautisime ilma ja laintevirvendust.

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Järve juurest ronisime mööda treppe üles tagasi ja läksime kiikuma. No see kiik on paljudelt piltidelt kõigile väga tuttav.

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Edasi…. lossimägedesse kõndima. Vaatasime üle nii mäed, kui kõik selle, mis seal ümber ja lähedal on.

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Varemed on muidugi ägedad. Vaatad ja fantaseerid, kuidas seal kunagi ammustel aegadel kõik olla võis ja milline elu oli.

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Varemed ja rippsild. Viljandiga seostub mul kusjuures alati esimese asjana just see punane rippsild, mitte varemed. Pärimusait muidugi ka.

Viljandi

Viljandi

Ja lauluväljak, siis Ugala…..

Viljandi

Viljandi

Viljandi

Ühtäkki avastasime, et kõik, kus käia tahtsime, ongi läbi käidud ja kuigi esialgne plaan oli tagasi sõita õhtuse rongiga, otsustasime tagasisõidu aega muuta. Tekkis lihtsalt tunne, et läheks hoopis selle rongi peale, mis kolme ajal väljub. Oleks suvine aeg, et käid ujumas, kohvikud töötavad…veedad ühes ja teises aega….vat siis oleks seal tore õhtuni olla ja ilmselgelt jääks aega puudugi. Kui aga kõik söögikohad kinni, ilm küll päikeseline aga jaheda tuulega….siis on nagu on.

Viljandi

Viljandi

Kõndisime kaevetööde vahelt tagasi rongijaama, ootasime mõne aja, istusime rongi, sõime sushit ja sõitsime koju.
Päev kujunes välja toredaks. Selline mõnus vaheldus oma kodulinna ümber lonkimisele.

Viljandi

Viljandi

Selliseks see Viljandis käimine kujuneski. Mõnus kahekesi olemine ja oma juttude ajamine.

This entry was posted in Meie kirjumirju maailm, MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

One Response to Koolivaheajal Viljandis

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga