Lastega linnas

Kuna väiksemad piigad ei saanud meiega koos Viljandis käia, läksin nende kahega järgmisel päeval Tallinna. K-l olid teised plaanid ja tema jäi koju.
Valisime sellise rongi väljumise kellaaja, kus rahvast vähem ja olime ennelõunal mõnusasti pealinnas.
Mida teha, kui kõik kohad on kinni?
Laste puhul töötab sel juhul sõna – mänguväljak. Eesmärgid olid mul seatud nii, et lastel oleks lõbus, saaks palju värsket õhku ja oleks tegemist. Nii tulevad kõnnikilomeetrid märkamatult ja minul on rõõm saada osa laste lustimistest.

Tallinn

Nii me siis esimese asjana istusime trammi peale ja sõitsime kesklinna, et alustada oma seiklust Reidi teelt. Üks asi, mis oli meil juba kodust väljudes plaanis, oli see, et tuleb kontrollida, kas meri on alles. Kusjuures alles ta loomulikult oli ja veel eriti ilusat värvi. Nagu lõunamaa meri.

Reidi tee on üks tore tee, sest seal on iga natukese aja tagant erinevad laste atraktsioonid, ehk minimänguväljakud. Saavad seal lapsed kõndida, ronida, kiikuda ja muidu osavad olla. Seega rääkigu nad sellest teest mida tahes, mulle ta meeldib. Lastele meeldis samuti. Suvel on seal hiiglama mõnus ratastega pikalt sõita ja selle tegevuse peaks kindlasti ette võtma. Näis siis, millise koosseisuga.

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Lisaks on seal isegi üks interaktiivne tabloo, kus saab uurida, mida meri meile välja andnud on.

Tallinn

Vahepeal vaatasime, kuidas laevad tulevad ja lähevad ning rõõm oli tõdeda, et laevad siiski sõidavad. Juhtusime nägema lausa kolme laeva suhteliselt samal ajal liikumas ja mõni seisis sadamas.
Mis seal salata, igatsus merele minna on suur. Vahetult enne eelmise kevade covid-puhangut oli meil suveks plaanis lausa 3 merereisi….ja kõik jäid ära. Loodetavasti tuleb see aeg peagi tagasi, kus saab istuda laevale, unustada igapäevased asjad ja lihtsalt nautida merereisi, et vaadata ringi oma põhjanaabrite pealinnades. Vaadata on seal alati. Isegi siis, kui korduvalt käidud.

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Aga meie liikusime aina edasi ja lõpuks olime mererannas. Vaatamata vingele tuulele oli päike õnneks soe ja jupp aega rõõmuga müttamist tegi lastel põsed punaseks. Sai liivale joonistada ja aardeid otsida. Ühe salapärase palgi leidsime rannast pika otsimise peale ikka üles. Küllap oli meri selle kaldale uhtunud, aga kust??? Ju meri ja tuul seda teavad, aga meile jäi see saladuseks.

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Pärast pikka retke ja hullamist saabus loomulikult nälg ja selle peletamiseks läksime rannast ära poodi otsima. Toidukohad olid sel ajal veel teadupärast kinni. Astusime sisse Kadrioru toidupoodi, varusime endale head ja paremat ning edasi viisid meid jalad Kadrioru pargi mänguväljakule. Lapsed vahelduvalt sõid ja mängisid, aga mina pöörasin nina päikese poole ja hoidsin silmad loomulikult laste tegevustel peal.

Tallinn

Väljakul oli lapsi üpris palju ja sealhulgas ka üks paras kamp üldse mitte mänguväljakuealisi vene lapsi, kes tormasid ringi nagu vaimust vaevatud. Eks lõpuks tuli ühe preilnaga ka tõsisem jutuajamine maha pidada, kuidas väiksemaid ei tohi karussellilt ära ajada, sest temal oma kambaga tuli järsku isu karussellitada. Jahmatus oli preilil suur, kui tegin seda puhtas vene keeles. Igatahes kord sai majja.

Tallinn

Tallinn

Mängud mängitud ja karussellitamisest isu täis, liikusime tagasi kesklinna poole. Minul oli ka üks vajadus, ehk siis tuli astuda läbi Kadrioru veerel asuvast koralliklubist ja võtta sealt kaasa mõned head tooted. Lapsed seda kohta teavad ja tahavad sealt alati tervislikke batioonikesi. Neid nad ka said.

Tallinn

Kott tervisetooteid täis(oma pere ja sõprade soovid), hüppasime trammi peale ja sõitsime kesklinna. Sealt juba jalutasime läbi vanalinna Balti jaama ja viimane peatus oli turg. See oli lastele üks lõbus koht. Nii palju värskeid puuvilju ja kõik pakuvad lahkelt maitsta enne ostmist. Varustasime ennast maasikate, imemagusate granaatõuntega ja maitsva arbuusiga ning vantsisime oma koormaga rongi peale.

Tallinn

Tallinn

Koduteel on lõbus lastega päeva analüüsida ja tuletada meelde, mida tegime. Kodulinnas rongist väljudes nägime aga K-d, kes läks paari sõbrannaga sama rongi peale, et sõita Kärusse ja perrooni lõppedes oli laste rõõm nii suur, et issi oli vastu tulnud. Nii me kõik koos koju jalutasimegi ja tundsime heameelt kordaläinud päevast.

Tallinn

Tallinn

This entry was posted in Meie kirjumirju maailm, MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga