Kevad ja puhkus

Selle aasta märksõnaks on väikesed ja vahest vähem väikesed monoloogid ja ma ei saa kohe nendest loobuda. Igasugused asjad tahavad kroonika tarbeks kirja saada ja nii ma siis kirjutan ja kirjutan ja lisaks pildistan. Siis igal aastal tore vaadata, milline antud hetkel loodus oli ja millega sisustasime oma päevi. Iseenesestmõistetavalt ei jõua siia ei kõik meie mõtted ei käigud, aga osa ometi.
Kahtlustan siiski seda, et varsti enam nii palju aega kirjutamiseks ei leia. Mida ilusamad ilmad, seda rohkem kisub õue ja kodust väljas tegemisi tuleb juurde. Seniks aga, ikkagi kirjutan ja alustan sellise tumeda pildiga. Pildil kohtusid hilisel õhtul minu kaunis bugenvillea ja mitte vähem kaunis kirsiõites oks.

kevad

Käes on kauaoodatud kevad. Meie mõus koolivaheaeg ja puhkus sattusid just sellisele nädalale, kus iga päev paistis päike ja oli kõva 23 pügalat sooja. Mida sa hing veel oskad tahta.
Talvel mõtlesime, et kasutame kevadise ühise vaba aja kenasti ringiliikumiseks, aga minu seljahäda tegi omad plaanid ja nii veetsime sisuliselt terve nädala kodus. Mitte toas istudes, vaid seda, et oma kodulinnast me välja ei sõitnud. Isegi ratastega sõitsime vaid korra kodupoodi ja peale seda oli selg mu peale kuri :(
K käis kolm korda kinos. Mina ühe korra kinos ja ühe korra kontserdil. On ikka suur rõõm, et meie linnakeses nüüd oma kino on olemas. Muidu jäi ajapuudusel mõnigi soovitud film pealinnas nägemata, aga siia oma kinno jõuab alati. Lapsel samuti lihtne ja mugav. Ise läheb, ise tuleb.

kevad

See kontsert, mida käisin kuulamas, oli hullult hea. Tore, et tükike jazzkaart ka meile jõudis ja veel nii hea tasemega esineja.
Kopeerin siia nüüd tema tutvustuse, sest mis ma sellest ikka ringi jutustan, kui kõik on kirjas.

kevad

Leisist Saaremaalt pärit basskitarristi Mai Leisz (neiupõlvenimega Jõgi) tähelend on uskumatu lugu õnnelikest juhustest, mis on viinud andeka maatüdruku suurlinnade särasse ja muusika kõrgliigasse. Rootsi kõrgkooli õpingukaaslastega moodustatud MaiGroup on tuntust kogunud mitmete kontsertide ja heliplaatidega. Mai on aktiivselt tegutsenud erinevates funk-, pop-, jazz- ja bluusimuusika ansamblites ning teinud koostööd tippmuusikutega nagu Doug Seegers, Jackson Browne, Philip Hamilton, Greg Leisz, Tõnis Mägi, Riho Sibul, Raul Vaigla ja paljud teised.

kevad

Aastal 2013 ilmus MaiGroupi debüütplaat “Luv”, mis pälvis rohkelt kiitust ja tähelepanu nii kriitikutelt kui ka publikult. Järgnev stuudioalbum “You” tõstis ansambli uuele tasemele ning viis kokku kitarrist Greg Leisziga, kes on mänginud koos lugematute maailmakuulsustega nagu Eric Clapton, Joe Cocker, Sheryl Crow, John Mayer ja Bruce Springsteen. Kitarrist andis plaadi ka rokikuulsusele David Crosbyle, kes kutsus Mai oma ansamblisse mängima. 2019. aastal on David Crosby ansamblil plaanis kolm kontsertturneed.

kevad

Pildil pole loomulikult Mai vaid täitsa mina ise terviserajal elu üle mõtlemas

Sel kevadel salvestab MaiGroup Los Angelese stuudios oma kolmanda albumi “Metamorphosis”, mille produktsioon sünnib koostöös Greg Leisziga. Lisaks MaiGroupi muusikutele mängivad albumil kuulsad külalismuusikud Bill Frisell, Charles Lloyd ja David Crosby. Mai kirjeldab ise oma uut loomingut nii: “Muusika räägib neist suurtest muutustest, mis minu elus on toimunud – tüdrukust naiseks, Leisist Los Angeles’i, muusikatudengist maailmas tuuritavaks muusikuks, õnnetust õnnelikuks… Need muutused ei ole olnud üldse lihtsad ja köige pimedamal hetkel, just siis, kui tundus, et murdun, sai minust see liblikas, kes nüüd lendab.”

Koosseis:
Mai Leisz – bass
Greg Leisz – lap steel kitarr
Björn Arkö – saksofon
Simon Berggren – klaver
Calle Stålenbring – kitarr
Jonathan Lundberg – trummid

Intervjuud Maiga saab kuulata siit

Mis ma kontserdi kohta siis ütlen? Seda, et see oli tõeline elamus. Nii esteetilist ja maitsekat jazzmuusikat pole ma ammu juhtunud kuulama. Igal juhul hoian peale kontserti Mai tegemistel kindlasti silma peal.

kevad

Filmidest oli tõeline elamus ” Täht on sündinud”. Ma ei saanud aega seda linna vaatama minna, kui see seal jooksis ja ootasin väga selle filmi siia jõudmist. Oli ootamist väärt. Väga hea filmielamus. K käis vaatamas filmi Ott Tänakust, ühte lastefilmi ja ühte noortekat. Tema jäi kõige vaadatuga väga rahule.

kevad

Muidugi ei möödunud puhkus ilma õmblustöödeta ja ilma raamatuteta. Mina seekord lugesin küll pisut vähem, sest seljahäda oli eelnevalt sundinud piisavalt palju lamama ja lugema. Ei olnud seda väga head lugemise soolikat tänu sellele. Seevastu K luges koolivaheajaga päris mitu paksu raamatut läbi. Luges õhtuti toas ja päeval tundide viis maja taga võrkkiiges värske õhu käes. Lõpuks vaatas poole ööni netist filme ja magas hommikul poole päevani. Iga päev harjutas klaverit ja vahest jõudis isegi sõbrannadega õue. Kõigele lisaks käis mul külas üks väga äge koolitaja ja koos 13 naisega veetsime meie juures lõbusa ning informatiivse õhtupooliku.
Usun, et saime mõlemad pisut puhata oma iagpäevaelust ja pidevatest peab, peab kohustustest.

kevad

Halb uudis ongi see, et puhkus sai läbi, aga hea uudis on see, et napp poolteist kuud ja jälle on koolivaheaeg ja puhkus. Mine või puu taha peitu :D

kevad

Jah, aga kaua sa seal puu taga ikka ennast peidad. Reaalsus lajatab pähe ja lähed rõõmsalt tööle ning kooli. Tegelikult pole asi ju üldse hull. K käib koolis rõõmuga ja kuigi mina leiaks ka muud teha, siis tööl on samuti tore käia. Seal on omad asjad, mis rõõmu teevad.

kevad

Praegu naudime aga ilusat kevadet, sest mine tea, kauaks seda antud on. Juba ilmateade ärhvardab, et tuleb vihma ja lörtsi. Parandamatu optimist minus loodab siiski parimat.

kevad

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga