Veidi veel

….ja kätte jõuab kevad. Vähemalt mina olen selles suhteliselt kindel. Olgu need ilmad millised on, aga päike käib juba kõrge kaarega ja hommikuti läheb K kooli valges. Minust rääkimata. Laps on meie peres see, kes väljub kodunt esimesena ja saabub viimasena. Vähemalt enamusel päevadest. No ja kui hommikud on valged ning õhtul trennigi saab minna kaugelt mitte pimedas, on kevad samahästi kui kohal. Kui kõrvu kikitada, siis läbi üldise mürafooni kostab päris ammu ka linnukeste lõbus sädin ja küll nemad juba teavad, millal kevadet oodata.
Kolmapäeva õhtul trenni minnes jäin mõttesse, et nii santi ilma ma sel talvel ei mäletagi olevat. Isegi lumesajud ja lörtsisajud pole mind sedavõrd puudutanud, kui eilne -7 ja hirmus tugev kõle vastutuul. Siis ma tundsin esimest korda alates sügisest et appi, ma tahan ära….kusagile sooja :) Kodus undas igas lõõris(ja neid meil jagub) tuul ning uksed kolksusid. Sõbrad ja tuttavad muudkui seiklevad ja mõned lausa tulevad ja lähevad soojale maale. Meie esialgu ootame kevadet ja rõõmustame sellegi üle. Iga asi omal ajal või natuke hiljem.
Ilusat mõnusat talve ma tegelikult lausa naudin ja ka -21-ga käisin ringi naeratus näol. Praegu aga tegeleme igapäevaselt tänavalkõnniakrobaatikaga ja kõndimise vabakavaga, sest teed on kunstipäraselt libedaks lihvitud ja korra puistatud kild on ammu jää alla kinni sulanud. Pole midagi, autoinimesed teevad otsuseid, oma tervisest hoolivad jalakäijad saavad hakkama.
Mis on aga tore, siis see, et minu bussile mineku teekonna muru hakkab vaikselt lume alt välja sulama ja juba mitmel hommikul olen saanud mööda seda kitsast riba bussipeatusesse silgata ( käiks jalgsi, aga tuleb oodata, kui kõnniteed kattev igikelts ära sulab – kui teed oleks hooldanud sama firma, mis eelmistel aastatel, oleks asfalt juba väljas, aga…on nagu on). Ei peagi enam ringi minema, saab otse. Noh, vahest muidugi läheb ka nii, et mõte äpardub. Esimesel hommikul kui mururiba oli välja sulanud mingi maani, hüppasin üle kraavi ja viimased 5-6 m läksin bussipeatusesse autotee servast. Meie hiidkraavides sel korral lumi pidas, et üle hüpates üks samm kraavi kohal teha. Järgmisel hommikul oli mul sama plaan, aga ….mõte oli hea, kuid lumi enam ei kandnud. Nii vajusin müraki põlvini läbi lume kraavi. Hüppasin sealt küll kiirelt välja, aga oma peene valge põlviku mäkerdasin korralikult ära, sest ega kraavis pole siis valge puhas lumi. Seal pesitseb kuninglikult kogu talvega kogunenud teesaast ja ootab oma ohvrit, et pärast tema üle oma porise hambutu suuga irvitada. Mis seal ikka. Õhtul sokutasin põlvikud pesumasinasse ja hommikul panin puhtad jalga….ning enam üle kraavi hüppama ei kippunud. Niiplju siis ilmast ja sellega seonduvast, sest ilm on teema.

sinimustvalge

Tegelikult on mõtted aga juba täitsa kevades ja otsaga lausa suves. Tööl said paika puhkused ja nüüd on teada, millal terendab vabadus. Lastel on käes vaheaeg. Minul juhtus selle vaheajanädalaga aga hoopis selline lugu, et nädala seitsmest päevast olen 7 päeva tööl. Jah, ka pühapäeval, sest meie majas on sel aastal valimisjaoskond ja pidulikul puhul otsustati ka raamatukogu pühapäevale vaatamata lahti hoida. Eksole!
Lapsel tuleb seega veeta vaheaeg minuta, aga võib olla ongi see hea – saab empsist rahulikult puhata, sest muidu ma kogu aeg küsin kas ta ka midagi asjalikku oma toas teeb. Tal küll endal juba mingid plaanid täitsa olemas. Näiteks lihvida väga heaks oma klaveripalad, mida tuleb varsti peale vaheaega arvestusel mängida, heegeldada tööõpetuse tunnis alustatud salli ja lugeda läbi oma kohustuslik kirjandus. Kindlasti läheb lugemisse mõni raamat lisaks. Alles sai üks 310 leheküljeline kahe päevaga loetud, mis see siis ära ei ole veel mõni lugeda.
Täna avati meie tuttuus kino ja usun, et lapsed kasutavad vaheajal võimalust mõnda filmi vaadata. Kaalun isegi, kas äkki vaataks uuesti filmi Queenist. Mulle see nii meeldib, et meil nüüd oma peen kinosaal ja ei peagi selleks linna sõitma, et filme vaadata. Saab ehk mõnigi soovitud film vaadatud, mida muidu ajapuudusel linna vaatama poleks saanud minna. Lisaks on meie kinosaal korraliku põrandaga ja selles saalis saab teha isegi kontserte, etendusi, tantsuvärke jne. Ka maakonna Laulukarusselli poolfinaal toimub selles saalis ja see on juba üsna varsti märtsi alguses. Märtsi alguses toimub kahel päeval kinos esimene NÖFF ehk filmifestival.
Linna tahaks tegelikult kindlasti minna, sest mul on plaan osta korralikud vesivärvid, aga praegu ei oma ma mingit ettekujutust, millal selleks aega leiame. Ehk peale seda, kui see seitsmepäevane töönädal läbi saab. Või paremal juhul selle töönädala mõnel õhtusemal ajal, aga see tähendab, et ühe tööpäeva pean tegema 10-tunnise, siis saan teise teha lühema ja jõuab peale tööd veel linna liduda. Ühesõnaga kahesõnaga, peab olema üks suur kombinaator, et oma elu mahuks tööelu vahele kuidagi ära. Pähh, ma ütlen. Uusi värve on meil vaja aga küll. Nendest olen ma ise puudust tundnud ja kuna K on meil päris usin vesivärvikasutaja, siis oleks aeg osta koju ühed korralikud värvid, mitte niiöelda laiatarbekad. Kvaliteedi vahe on muide märgatav, nagu ka värvipliiatsitel ja muul kraamil. Meil siin kohapeal paraku selliseid asju ei müüda täiesti arusaadavatel põhjustel ja netist ma neid ei telli, kuni ma ei tea ise ka veel täpselt millise tootja ja millise koloratuuriga komplekte ma soovin soetada. Värvid on päevakorras – nii vesivärvid, kui kevadvärvid, mida ma pingsalt ootan :)
Seniks naudib aga K koolivaheaga ja lihtsalt mõnulemist.

sinimustvalge

Meie noorem R oma piigaga on nüüdseks olnud nende pikal rännakul Ameerika mandrite vahel terve kuu ja 14 päeva, ehk praktiliselt poolteist kuud. Hetkeseisuga on nad lõpetanud seiklemise Guatemalas ja sõitnud öise bussiga Guatemala Cityst ( kus külastasid ühtlasi seal elavaid R-i magistriõpingute kursakaaslase vanemaid) Hondurasesse. Täpsemalt on nad täna Copan Ruinases. Kuhu sealt edasi, seda ma veel ei tea. Ilmad on sealkandis praegu mõnusad. Soe ja kuiv periood.
On ikka mõnus sedasi ringi rännata, kui isegi see pole tähtis, mis nädalapäev parasjagu on. Välja arvatud muidgi siis, kui peab uurima mõnda transpordiga seotud plaani. Jah, kui nad ükskord koju saabuvad, saame neid tervitada ka hispaania keeles, sest selles keeleruumis nad kuude viisi kümblevadki. Bienvenido a casa!- Tere tulemast koju!

Paar pilti aga sellest, kuidas nad Guatemalas käisid ühe vulkaani pealt teist vulkaani vaatamas. Korralik matk pea 4000 meetri kõrgusele telkidega ja puha ning ikka Eesti lipp seljakoti küljes uhkelt lehvimas. Pildid on nagu on, sest tehtud on need telefoniga ja mina saan nad instagrammist.

Volcan Acatenago otsast vaatavad noored öösel purskavat Volcan Fuego-t.

sinimustvalge

sinimustvalge

sinimustvalge

Ja imeline Atitlan-i järv

sinimustvalge

Kirjutan praegu ja imestan ise ka, et viimasel ajal on mul hakanud siia sisse lipsama järjest neid kummalisi monolooge. Vaja siin heietada, eksole. Küllap on siis selleks mingi sisemine vajadus või siis praktiline kaalutlus, et kunagi oleks tore lugeda, mis oli mõttes või teoksil. K käib juba praegu perioodiliselt vanemaid lugusid lugemas, sest paljusi asju ta enam ei mäleta. Tulevikus on ilmselt eriti tore lugeda, mis jama see emps suust välja ajas ja mida me koos tegime.

Praegu on neid koostegemisi vähevõitu. Nii nagu loodus, nii oleme meiegi vaikelus. Muidugi mitte päris vaikelus, sest vahepeal ma kindlasti midagi õmblen või teen mõne kaardi näiteks….ja vahest satun hoopis mõnda pulma pildistama….

sinimustvalge

Kuid enamuse ajast nahistame õhtuti kodus tubaste tegemistega, sest kodus olemise aega on meil vähe, aga oma kodus olla me armastame väga. Mida sa seal hilisõhtul jõuadki – töölt koju, süüa teha, õppida, lugeda, vahest lauamänge mängida ja varsti magama. Ootame aega, mil saaks lasta juuksed tuules lehvima ja liikuda rattaga. Praegu on kõige tähtsam püsida tervena, sest igasuguseid puslakeid liigub ringi nii minul tööl kui K-l koolis, aga haige olla on täiesti ebahuvitav. Seega valime rõõmsameelsuse ja tervise :)

sinimustvalge

Kõige muu kõrval aga tähistame täna meie armsa Eestimaa sajaesimest sünnipäeva. Palju õnne kallis kodumaa ja kaasmaalased kodus ning kodust kaugel!!! Oleme ikka rõõmsad, et meil on see lapike maad, kus räägime rõõmsalt oma salajast haldjakeelt. Hoiame teda ja käime kodust kaugemal reisimas, et tulla siia tagasi teadmisega – kodus on hea :)

sinimustvalge

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga