Suvine jakk

Kellele oled juba õmblema hakanud, sellele õmbled aga jälle :) Mulle meeldib, kui inimene tuleb ikka ja jälle sinu juurde tagasi. On see minu puhul siis õmblemisega seotud või fotograafiaga. Pildistamise puhul ma tõesti rõõmustan, et on tekkinud mitmed pered, keda pildistan juba aastaid. Näen, kuidas lapsed kasvavad ja vahepeal sünnib neid muidugi ka juurde. Tore on kohtuda, nagu vanade tuttavatega. Pere tunneb mind ja mina tunnen peret ning pildistamine sujub lõbusasti.
Õmblemisega on sama. Kui klient tuleb ikka ja jälle tagasi, siis tunnen juba tema soove ja vajadusi. Meil mõlemil on nii lihtsam.

Seekordne kangas on pärit jällegi Studio Liv Fabrics omatoodangust, mis mulle väga meeldib. Üllatus – üllatus, isegi mu kliendid on selle firma avastanud ja nii jõuavadki minu juurde kangad, mida ma hindan ja mida olen juba kas kodulehel näinud või siis endale kappi tagavaraks ostnud. Ka seda konkreetset abstrakste mustriga kangast on mul üks tükk olemas, millest tütar soovib tuunikat saada. Minu klient aga millalgi helistas ja ütles, et jee, tema leidis endale ilusa heleda kanga, mis pole lilleline ega ruuduline ja tahab endale järgmist jakki. Aasta esimesel poolel õmblesin talle soojamaareisiks mereteemalisest kangast dressipluus-jaki.

Selga panin aga jaki hoopis armsale ja abivalmile naabrinaisele, sest klient ei soovi pildile jääda. Seega – jakk on modellile veidike suur :) , aga kliendi soovi tuleb austada. Aitäh, naabrinaine ;)

jakk

Selle mustri looja on Anneli Akinde, nagu ka mitmel teisel kangal, millest ma olen õmmelnud.

Kes on Anneli?

Anneli on lõpetanud EKA-s graafika eriala ning on brändi MJU (My Joyful Universe) üks loojatest. Brändi siidisallid on sündinud inspireerituna tema loomingust.

Anneli ise on öelnud, et mustrite loomisel peab alati ette kujutama lõpptulemust ehk siis riietust inimese seljas. Kui kangamuster kaunistab inimest ja annab temale midagi head juurde, siis on kangas valmis.

Olen Anneli öelduga täietsi nõus ja see ütlus kehtib tegelikult iga tekstiili kohta. Sama on näiteks kardinatega – kui nad ruumile midagi juurde ei anna, pole neid järelikult tarvis :)

Aga….seekord siis abstraktse mustriga kangas

• Digiprint

• 95% puuvill 5% spandex (lycra)

• Kaal 250g /m2

• Laius 170 cm

• OEKO-TEX 100 sertifikaat

• Toodetud Euroopas

jakk

jakk

jakk

Jakk on tehtud samasuguse lõike järgi, nagu hiljuti õmblesin enda jaki. Allääre sooniku ja kätised ning krae õmblesin salatirohelisest soonikmaterjalist. Oli kohe selline tunne, et tuleb lisada üks mõnus särtsakas aktsent sellele kangale. Ka tepingud on sama värvi rohelised, mis pole aga kahjuks pildil nähtavat.

jakk

“Kängurutasku” on samuti kanditud rohelise soonikuga. Üks probleem on aga nende soonikutega küll. Enamasti toodetakse neid nii kitsa rullina, et tahes tahtmata tuleb kusagilt seda jätkata. Isegi, kui servadesse panna jupp põhikangast. Kui inimene pole lausa kriipsujuku mõõtu, siis ümber see soonik ei ulata.

jakk

Jakk on nüüdseks teinud ära oma esimese jalutuskäigu – käis vaatamas Narvas “Kremli ööbikuid”.

jakk

This entry was posted in MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga