Väikese preili kaunis suvepäev

Üle-eelmises postituses presenteerisin kleiti, mis oli õmmeldud puuvillasest trikotaažkangast. Kangas kuulub EV100 kollektsiooni – Üks Eesti suvepäev. Mustri autoriks Anneli Akinde ja kangas on pärit Studio Liv Fabrics omatoodangu varasalvest – ehk siis riiulitest, kus on palju häid ja kauneid kangaid.
Nagu seal postituses mainisin, siis jäi mul kleidi tegemisest üle pisike jupike kangast. Sellest tükikesest õmblesin kleidi 3 päeva pärast viieseks saavale pojatütrele. Kangast oli täpselt nii vähe, et ribakestki enam alles ei jäänud. Pikkust nappis ja sellepärast õmblesin alläärde puuvillase broderiipitsi. Just puuvillase ja selles mõttes, et ka tikand oleks puuvillane. Minu jaoks ei kõla kokku puuvilltrikotaaž ja sünteetiline pits või selline broderii, mille tikand on tehtud sünteetilise läikiva niidiga.
Lõige on pärit Ottobrest ja kasutasin seda juba enne jõule, kui lastele õmblesin. Jälle üks mõnus põhilõige, mida saab vastavalt suvale kasutada kas T- särgi, kleidi, tuunika või öösärgi õmblemiseks, kui kohandada lõiget vastavalt vajadusele.
Kleit on nüüdseks jõudnud pesuski käia, sest nädal tagasi peetud suurel sünnipäevapeol oli see mul pandud kingikotti ja loomulikult tuli vahepeal uut kleiti kanda. Selleks ta ju ometi õmmeldud oligi.
Täna käis tips mul külas ja tegime valmis pildid.

Järgneb kleididemonstratsioon :)

Kleit

Kleit

Kleit

Kleit

Kaelus on töödeldud lõikekohase kandiga ja kandi tugevduseks on õhuke fliseliin. Pealt tepitud kahetipulise nõelaga.

Kleit

Kleit

Allääres on pitsi lausa kaks rida. Ühest jäi nagu väheks :)

Kleit

Väike piiga säras ja poseeris rõõmuga.

Kleit

Kleit

Kui olime kleidi igate pidi ära pildistanud, saabus ema :) Nii saime ema – tütre pildid samuti tehtud.

Kleit

Kleit

Kleit

Kleit

This entry was posted in MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga