Maa ja Ilm. XI Noorte laulu- ja tantsupidu.

Jah, alles ta oli 1 -3 juulil 2011
Mitu päeva ilusaid emotsioone.
Meile Kirkega oli see laulupidu väga eriline.
Miks?
Esiteks sellepärast, et see oli Kirke elus esimene laulupidu üldse ja esimene laulupidu, kus ta oli osaleja, mitte pealtvaataja.
Mitte vähe tähtis aspekt oli ka see, et Kirke oli sel laulupeol noorim osaleja üldse :)
Vaatamata sellele, et Eesti Päevaleht avaldas loo meie laulustuudio tüdrukust, kes olevat laulupeo noorim osavõtja, oli see laps siiski Kirke :) Loos olev tütarlaps sai märtsis 5 aastaseks, Kirke saab alles novembris.
Mind lihtsalt kenasti hoiatati paar päeva enne laulupidu, et ma ei ehmataks, et lugu tehakse teise lapsega. Olgu siis selle põhjus milline iganes, meie ei kurvastanud. Hetkeline meedia tähelepanu pole tegelikult tähtis ja meie jaoks oli olulisem osavõtt ja isiklik emotsioon. Kõrvalt vaadates poleks ka see olnud tore, kui oleks pidanud kaks päeva taluma ajakirjaniku pidevat kohalolu meie elus :D
Mudilaskoori eelkooris on 22 last ja nendest vaid 5 jäävad sügisest sinna alles. Ülejäänud lähevad kooli. Selle vahva mudilaste seltskonnaga käisime siis meiegi suurel peol.
Mina olin koos kolme teise emmega ka valveema ametis. Kirket ma poleks julenud üksi sinna lasta . Esiteks ta noorim, kuigi hinnaalandust temale ei teinud keegi, nõudmised olid kõigile ühed :D Aga…ta oligi teistega võrdne. Kahe päeva jooksul ei virisenud ega kurtnud ta kordagi, et ei jaksa või ei taha.
Teiseks, tean, milline tuulepea ta on ja ei usaldanud kuidagi teiste valvata :D Nii ma siis tegingi kogu selle loo koos lastega läbi ja ei kahetse.
Kuidas meil läks?
Hästi! Väga hästi. Kõik lapsed said vanematele üle antud tervetena ja rõõmsatena. Ükski meie laps ei minestanud, kuigi arstiabi vajavaid lapsi oli päris palju muudes kollektiivides. Õnnestus meil ju olla peol väga kuumade ilmadega. Eriti ränk oli peaproovi päev. Lapsed on siiski uskumatult sitked ja vaprad.

Esimese päeva hommik algas meile kell 8.30 väljasõiduga Laulustuudio juurest Tallinna.
Lapsed olid pisut unised ja seetõttu väga vaiksed. Eks pisut kohutas ka ees seisev tundmatu üritus. Buss turtsus ja plärtsus, konditsioneer lakkas töötamast. Palav oli küll, aga lapsed ei virisenud. Ainult Päevalehe ajakirjanik keksis mööda bussi luukide all ja oigas :D
Varsti olime Lauluväljakul. Sättisime endale valmis puude vilusse pesa ja jäime ootama lavale kutsumist.
Kaua ei pidanud õnneks ootama. Võtsime lapsed haneritta ja liikusime raadiotorni poolsesse väravasse ootesse. Oh, kui palju oli neid mudilaskoore :)
Eelkoore oli laulupeol kaks. Rapla laulustuudio ja Musamari eelkoorid. Hoidsime kõik kokku ja meie pisikesed lapsed paigutusid kenasti kaare alla esimesse ritta. Väikestega oli treppidel ronimine piisavalt ränk tegevus ja esimene rida oli nende jaoks parim :)

 laulupidu

Meie lapsed ees ja Musamarikad selja taga :) Ootame lavale minekut. Kirke jaoks olid Musamari lapsed boonus :) Ise ju ometi seal majas mitu aastat laulmas käinud !!! Kahju, et me oma õpetajaid ei näinud, aga Kirke esimene õpetaja Nele saatis meile ilusa kirja tervitusega. Ma olen üsna kindel, et nende õpetajate hea töö on andnud Kirkele palju ning head eeldused edasi liikumiseks. Ega ta asjata õppinud laulupeo repertuaari järgi veebruarist liitudes, kui teised lapsed juba septembrist neid laule laulsid.

 laulupidu

Mida mõtleb see pisike peake vaadates laulukaare alla kogunevat mudilastemassi? Natuke hirmus, natuke õudne, aga samas ni ülev ja uhke tunne? Ootusärevus?

 laulupidu

 laulupidu

 vesiroosid

Ja siis me olimegi kõik õiges kohas ja proov võis alata. Kohutavalt palav oli. Lavalt tuli aina alla lapsi, kes vajasid turgutamist. Meie olime ennast varustanud joogipudelitega, lehvitasime lastele tuult, aitasime ja hoolitsesime. Lapsed kuulasid dirigente ja laulsid. Minule jättis parima mulje siiski Saluveer. Tõeliselt vahva dirigent. Selge häälega, ergutas lapsi, väljendus selgelt ja juhatas energiliselt. Teised, naisdirigendid, olid kuidagi vaiksed ja hädised. Lastel oli neid raske kuulda ja mõista. Õnneks läks kõik ikkagi hästi ja lapsed lasti peale ühte proovimist vabaks. Konsiilium leidis, et selle kuumaga uuesti laule läbi proovima ei hakata.

 vesiroosid

Uuesti lapsed sappa ja pessa puhkama. Veidi aja pärast viisime lapsed ilmatumasse messihalli sööma. Kui enamus lapsi krimpsutas hernesupi peale nina, siis päris naljakas oli vaadata Kirket, kes lõpetas viimasena, aga sõi oma hernesupikausi tilgatumaks :) Magustoiduks said lapsed kohukese, pakikese mahla ja kommi.

 laulupidu

Supisabas :)

Nii lõppes meie esimene päev. Sammusime tagasi lauluväljakule, lapsed said kõik osta jäätist ja siis bussile ning koju puhkama.

 laulupidu

Kui laulud lauldud, oli käes jäätise aeg :) Rapla Laulustuudio mudilaskoori eelkoor Thea Paluoja juhendamisel :)

 laulupidu

Lapsed puhkavad ja ootavad bussi, et sõita koju puhkama, enne suurt kontserti järgmisel päeval.

Nii läks meie esimene päev laulupeol. Lastel jagus energiat ka koduteel. Kirke jaksas veel minna õue mängima ja käisime tiiru poeski. Õhtul vaatasime telekast tantsupeo etendust ja üle pika aja sain ta kella 22 ajal magama :)

Mõne aja pärast panen kirja ka Laulupeo kontserdi päeva. Tahaks lisaks oma piltidele saada veel pilte juurde. Ega ma väga pildistada ei saanud, kui tuli valvata suurt hulka mudilasi, aga midagi ikka :)

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

One Response to Maa ja Ilm. XI Noorte laulu- ja tantsupidu.

  1. Pingback: Pidu peetud! |

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga