Kirke uued püksid

Uus aasta algas kohe uute pükstega. Põhjus täiesti proosaline – vanad lemmikud kulusid läbi ja kuna püksid olid nii mugavad, siis vaadati mind ahastusega, et mis ma nüüd siis jalga panen??? Õnneks vahetult peale aastavahetust olime veel terved ja oli piisavalt jaksu, et ühel õhtul vastu ööd need uued püksid valmis õmmelda.

Kangaks on täpselt samasugune Lillestoff-i mõnus trikotaaž, millest ma eelmised püksid talle tegin. Orgaanilisest puuvillast ja GOTS – sertifikaadiga, põhjamaine disain. Eelmised olid samasugused sinised, mustriks ainult kiilid. Sel korral siis teemandid. Ma olen ostnud seda kangast alati kahtede pükste jagu ja no kui hästi tahta, saan sealt isegi 3 paari kätte Kui sedasorti kangast Lillestoffil müüki jälle tuleb, võtan endale kohe tagavara. Ta on pisut paksem kui tavaline trikotaaž ja selline teksakanga šnitti. Sügistalvisel hooajal supermõnusad kanda. Pealegi nüüd igati äraproovitud ja ma olen hullumoodi rahul, et tal ei veni põlved välja. Minu samal ajal tehtud kiilidega püksid on veel täiesti kantavad, kuigi kannan neid praegusel ajal täitsa igal tööpäeval ja vahest veel rohkemgi. Tõelised lemmikud minulgi. Mina ilmselt trööberdan nendega siiski palju vähem, kui laps, kes nühib nendega päevad otsa koolis ja ma ei imesta, kui laseb ka kuskilt liugu. Lisaks roomab ja teeb mida kõike veel. Päris utiili vanad püksid ka ei lähe. Lõikasin nad kuskilt puusa kõrguselt pooleks ja ülemisest osast saab nüüd seelik, kui ma üks päev välja mõtlen, millest ja millised satsid ma sinna juurde õmblen. Seega, tuleb kena taaskasutus.

Lõige ikka seesama, mis eelminegi kord. Äraproovitud ja mugavad. Mekkotehdase naiste viimasest raamatust.

püksid

püksid

Sellise tegumoega püksid.
Selle pildi ma laenasin Krentu blogist. Tuli meelde, et seal oli see raamatust tehtud pilt täitsa olemas ja mis ma ikka hakkan teist samasugust pildistama :) Raamatu tõin endale juba eelmisel suvel Soomest, sest meil pole selle tõlkimist ette võetud. Esimene raamat samadelt autoritelt on mul ammu olemas, samuti soomekeelne, aga peale selle ilmumist tõlgiti see mõne aja pärast eesti keelde. Vahepeal ilmus neil raamat täiskasvanutele, mille ma jätsin vahele, aga see viimane, koolilastele, see leidis kohe tee minu koju. Mulle väga meeldib nende stiil ja neil on üleootuste läbimõeldud ja mugavad lõiked. Samas sellised head baaslõiked, mille abil saab juba ise luua mida iganes. Baaslõiget muide minu lapse suurusele polegi nii lihtne kusagilt ajakirjadest leida. Ottobred on rohkem suunatud väiksematele lastele ja suurematele on neil lõikeid vähem, Kui on, siis mitte päris see, mida tahaks ja istuvus neil samuti mitte nii hea, kui Mekkotehdasel.

püksid

Ühesõnaga lapsel on nüüd jälle mugavad püksid olemas.

This entry was posted in MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga