Apelsini – datlikook

Kunagi, kui oli hall sügis – seega novembris, käisime Kirkega reisiraamatute messil. Päris ekstra me sinna ei läinud, aga kuna olime liikumas ühelt rongilt teisele ja mess oli sobivalt Balti jaama restoranis, tegimegi seal aega parajaks. Huvitavate juttude ja raamatute vahele pakuti sel messil ka kooki, mille retsept pärit “Minu..” sarja raamatute autorite ühisraamatust ” Minu kokaraamat”. Maitsesime seda meiegi ja maitse jäi kummitama. Kuni…tõin omale üks päev raamatukogust selle raamatu koju otsese plaaniga teha just seda kooki. Raamatus on muidugi teisi huvitavaid retsepte ka, aga üks pool nädalat tagasi hakkasin ma mõtlema mõtet koogist. Kuna olime riburadapidi lapsega haiged, siis esiotsa ainult mõtlesin.
Lõpuks sai mõttest siiski täitsa reaalne kook. Ilusal päeval tuleb teha ilusaid asju. Kui päeva jooksul on ilusaid ja mõnusaid asju palju, saab sellest ilus päev. Magama minnakse naeratusega näol :) Särad emotsionaalselt, füüsiliselt + mõmisemaajavad naudingud :) Hea, et koogist jõudsin varakult pildi tehtud, sest hetkel seda kooki enam ei ole :P

Kirke

60 g võid või margariini
120 g jahu
120 g fariinsuhkrut
1 tl riivitud apelsinikoort
1 väike klaasitäis värskelt pressitud apelsinimahla
1 muna
2 tl küpsetuspulbrit
100 g hakitud Kreeka pähkleid
100 g hakitud datleid
kaunistamiseks tuhksuhkrut

Sega kausis toasoe või ja suhkur. Lisa pool jahust, mille hulka sega küpsetuspulber, peenikeselt riivitud apelsinikoor, pool apelsinimahlast ja muna. Sega. Seejärel lisa ülejäänud jahu ja mahl ning sega veel. Viimasena lisa hakitud pähklid ja datlid. Sega ühtlasekse.
Vala tainas lahtikäivasse vormi, küpseta 180 – kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni sisse torgatud hambatikk jääb tainast puhtaks. Minul kulus aega küll lausa 40 minutit, aga vahepeal tasub kindlasti valmidust kontrollida. Lase jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga.

Apelsini – datlikook ilutseb Omaani maiustuste seas esikohal ja ei puudu üheltki koduselt peolt ega ametlikult vastuvõtult.
Omaanis muide kasvab 160 erinevat datlisorti ning iga kohalik laps teab, et kuus datlit ja klaas piima on kõik, mis inimesel eluks vaja :)

Kõht sai täis ja õnn oli meie õuel ;)

Kirke

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD., TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

4 Responses to Apelsini – datlikook

  1. Pingback: Minu Austraalia, Bollywood, Nepaal, Guatemala, Omaan | EGIPTIMAA

  2. Pingback: Klavierunterricht in Münster | Keyboardunterricht Münster | Keyboardschule

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga