Nukk

Mõni aeg tagasi käisime K-ga koos nukku tegemas. Mul oli juba päris pikka aega suur isu taolist nukku meisterdada, aga kuna ma olin laisk otsima, kust saab kõiki vajalikke materjale, siis mõtteks see ka pikemat aega jäi. Kuni…silmasin ühte kuulutust, kus kutsuti õpituppa. Registreerisin ennast kiirelt ära ja jäin ootama. Juhtus lõpuks nii, et ärkasin sel olulisel hommikul üles ja ei saanud voodist välja. Selg oli haige mis haige. Vingerdasin kuidagi püsti ja komberdasin kööki. K avaldas arvamust, et sellise seljaga ei oleks vist üldse mõistlik kodust välja ronida. Kange mina aga otsustas, et lähme ikka. Kuidas ma nüüd siis ei lähe, kui olen nii kaua oodanud ja mis peamine, lubanud tulla. Läksimegi. Paras piin oli kohale jõuda ja ilma K toeta oleksin ilmselt mingi hetk hakanud käpuli liikuma :D Naerma ajab, aga asi oli naljast kaugel. Kohapeal õnneks tuli istuda ja see oli veidi kergem tegevus, kui kõndimine ja seismine. Tagasi jõudmisest ma parem ei räägi :D
Istusime seal siis ja meisterdasime hulga tunde. Sain oma nuku 4 tunniga valmis tänu sellele, et juhendaja oli juba detailid valmis õmmelnud ja K aitas detaile täis toppida. Minu osaks jäi detailide õigetpidi pööramine, nende osade toppimine, mida K ei jõudnud ja kõik muu tegevus.

nukk

Kuskil registreerimise käigus jäi minuni tulemata üks kiri, kus sai valida erinevate pakutavate riietuskomplektide vahel. Mulle see aga isegi meeldis, sest nii sain kogu nuku välimuse 100% ise valida ja valmis nikerdada. Millised juuksed, riided ja jalatsid. Erinevalt tavapärasest otsustasin ka juuksed panna nii, et mütsi saaks peast ära võtta. Muidu tehakse selliseid interjöörinukke kinniõmmeldud riietega. Ühed papud soetasime lisaks, et saaks ikka vahest vahetada ka. Silmad joonistasin nukule õigetesse kohtadesse, kuigi seda tüüpi nukkudel on klassikaliselt silmad keskel koos 5 mm-se vahega. Mulle meeldis selline nägu rohkem.

nukk

Nuku kõrguseks on umbes 37 cm. Kuigi K on nukueast nagu juba väljas, siis selle nuku tegin ma siiski temale. Ei ole see ju päris selline mängimise nukk, vaid pigem interjööri element. Hetkel olen sellistest tegelastest vaimustuses ja keedan peas mõtteid, kuidas ja mida edasi.

nukk

Meie väikestele preilidele kavatsen kohe kindlasti sarnased nukud õmmelda. Ei raatsinud nad väga seda käestki anda, aga lubasin, et saavad endale ka. Pean ainult vajalikud materjalid endale tellima.

nukk

This entry was posted in MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nukk

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga