Pehme ja mugav hoodie ehk emakeeli kapuutsiga pusa

Preili K on juba päris ammu soovinud endale mugavat ja pehmet kapuutsiga pusa ja mitte lühikest, vaid pikka. Sellist kleidi pikkusega.
Aasta lõpus ostsin Studio Liv Fabrics -ist ühe valgepõhjalise ja skandiaaviapärase mustriga French Terry trikotaaži ja mõtlesin, et kui ma nüüd kohe talvel sellest midagi ei õmble, jääb see aastateks seisma. Muster on kergelt talvehõnguline ja karge. Samas on üldmulje nii mahedalt pehme, et tahaks kaissu võtta ja kerasse keerata. Mul on siiani pisut kahju, et öösinisel põhjal samasuguse mustri tootmine ei läinud käiku, sest see tumesinine oli minu pretsedenditu lemmik. Valge on üliarmas ja valge on üks minu lemmikvärve, aga valge on valge – saaks kuidagi ilma plekkideta, oleks tore.

käsitöö

Kangas: Studio Liv Fabrics
Digiprint French Terry aasaline kangas

• 95% puuvill 5% spandex (lycra)
• Kaal 250g /m2
• Laius 155 cm
• Toodetud Euroopas, Oeko-Tex 100

NB! Kõik Studio Liv Fabrics toodetud kangad on peale printimist läbi pestud!

käsitöö

Kasutasime täna päevast valget aega(niivõrd kuivõrd seda valgust oli)ja läksime õue uut rõivatükki pildistama. Ega see siis lihtne ei olnud. Maja taga on lumi põlvini ja nii tuligi meil esmalt rajada teed ja alles siis sai pildistada. Neiukese osaks jäi hüpata ja karata, et külm ei hakkaks ning vajalikul hetkel jope maha visata ja kaamera ees pildiks valmis olla.

käsitöö

Pusakleit on täiesti sirge lõikega. Pole sel ühtegi sissevõtet. Nii on kõige mõnusam sellega igas asendis mõnuleda. Tahad pikutad, tahad kargad, tahad istud koolipingis.

käsitöö

Selleks, et saapad pildile jääksid, tuli kõigepealt endale sulalumest seisuplats tampida, muidu vajus põlvini sisse.

käsitöö

käsitöö

Ja õues hullata on sellega samuti mõnus. Soojema sulailmaga peaks isegi vast piisama, kui alla soe pesu panna ja kaela ümber paks sall mässida. Müts muidugi ka ja soovitavalt veel pehmed labakindad. Tõele au andes kauaks sedasi õue jääda loomulikult ei tohi, aga üks kiire lumesõda maha pidada – seda võib küll :)
Muide meil on maja taga üüratud lumevallid !!!

käsitöö

käsitöö

Ükskord tuleb aga teadagi tuppa tagasi minna ja pidada plaani lauamängu mängida. Muide, see Eia jõulud Tondikakul….väga armas film oli, aga see lauamäng….annab ikka õpetusest läbi närida :P Niiet pilt ei ole reklaamieesmärgiline. Ootasin sellest mängust paremat, aga sülle sobis see oivaliselt :)

käsitöö

Kapuuts on kleidil kahekordne ja keskjoonel väikese ülekattega. Sisemine osa on aga tehtud ühest teisest kangast, mis jäi järgi minu suvel õmmeldud jakist. Värvide poolest nad väga kenasti klappisid ja seda majadega kangast….no lihtsalt enam ei jagunud. Koonerdasin ja ostsin vaid 1,5 meetrit. Samas…nüüd pole tarbetuid ülejääke. Vaid mõned majakesed, mida saab ehk kusagile aplikatsiooniks kasutada. Kapuutsil on ääres nöör, aga nööri tarbeks ma ei kasutanud ööse vaid õmblesin samast kangast puhtakspööratud väikesed nööpaugud. No ei olnud seda öösi panemise tunnet.

käsitöö

Jah, tulemus on igatahes rõõmus ja helge. Mulle väga meeldib. Kaalun ka endale sama lõikega kleidi õmblemist. Kuniks talve, on sellistega hästi mõnus nii tööl käia, kui kodus olla.

käsitöö

käsitöö

K istub ja mõtleb muidugi, et ema võiks talle veel mõned sellised hoodied õmmelda….pikemad ja lühemad. Eksole, ma ju ka mõtlen nii, aga …läheb nagu ikka. Õmmelda õnnestub vähem, kui sooviks.

käsitöö

Kleidi varrukaotstes ja allääres on samast kangast õmmeldud mansetid. Mitte nagu soonikud vaid lihtsalt kahekordsest kangast pikendused. Pakkusin soonikute varianti, aga K eelistas sellist varianti, nagu on.

käsitöö

Tõepoolest, selles kleidis on isegi mõnus niisama aknast välja vaadata ja unistada :)

käsitöö

Muide, vaatasin järgi ja seda kangast on veel isegi müügil. Kui huvi olemas ja kiirustada, siis võib õnnestuda osta. Julgen soovitada.

This entry was posted in MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pehme ja mugav hoodie ehk emakeeli kapuutsiga pusa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga