Jope viiesele preilile

Viimasel ajal ei jõua ma midagi siia kirja panna kohe, kui käidud või tehtud. Ikka siis, kui juba ammu kantakse või seigeldud kuskil nädalaid(kuid?) tagasi. Kuid siiski, ükskord jõuavad õnneks kõik lood niikuinii purki.

Seekordne peategelane on – jope, softshell.
Kunagi päris ammu ostsin seda vahvat tilkadega kangast ja õmblesin oma esimese softshell jope tütrele. Nüüd vajas poja tütretirts endale uut taolist jopet ja nii otsisin softshellkangaste jäägid üles ning vaatasin, mis neist saab. Seda tilkadega oli täpselt nii palju, et jope tuli välja ja mõned sisetükid tegin ühevärvilisest sinisest. Minia andis lapsele paraja jope mulle ette ja selle mõõtude järgi tegin uue. Pisut küll tegumoelt teistmoodi.

jope

Lõige pärineb Ottobrest 2016/4. Seal oli see hoopis üks püstkraega tavalisest kangast lühike tuulekas, aga ehitasin seda veidi ringi. Kapuutsi lõike võtsin hoopis kuskilt mujalt.
Passe õmbluste vahele õmblesin helkurribad ja helkurist südamed said lausa kolme kohta. Kapuutsi otsmikule ja kuklasse ning pikendatud tagatüki alläärde. Et ikka helgiks ja korralikult. Sügis on käes, seega – ole nähtav :)

jope

jope

Varrukasuud on tavalised, aga lisandiks on külgeõmmeldud puuvillased soonikud. Nii ei puhu tuul varrukast sisse.
Kapuutsile õmblesin külge noka. Oma jopega olen vahest kogenud, et kui vihma sajab, saavad silmad ja tukad märjaks. Nii mõtlesingi, et ehk hoiab nokk veidigi silmad kuivemana. Kapuuts on luku juurest kõrgendusega ja kanalis on pingutamiseks nöör, et kael kenasti soe püsiks.

jope

Taskud on lukuga ja läbilõikevahelises õmbluses. Oma tütre jopele tegin kunagi õmbluse vahele taskud ilma lukuta, aga enda jopele panin juba lukud. Mis ikka luku taga, see on kindlalt taskus.

jope

Sellist tüüpi joped naljalt ära ei kulu, vähemasti mitte niipea. Seega tõenäoliselt läheb tütarlapse praegune jope tuleval sügisel noorema õe garderoobi ja temale tuleb teha jälle uus jope :) Kasvavad aga väikesed inimesed päris kiiresti. Materjalina on softshell igatahes suurepärane. Eriti meie tuulises ja vihmases kliimas. Peab tuult ja vihma, aga soe ta tegelikult ei ole. Seega kui ilmad jahedamad, tuleb all kanda midagi üpris sooja, siis on super! Ma ise kannan sellise jope all külma ja tuulise ilmaga hästi õhukest sulejopet.

Toredat sügist kõikidele ja tantsige meel rõõmsaks :) Mina läksin üle aastate tagasi latinotantsu trenni!

jope

This entry was posted in MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga