Mereteemaline dressipluus

Mõni kuu tagasi helistas mulle üks ontlik proua ja teatas rõõmsalt, et lõpuks ometi on ta leidnud ühe kanga, mis sobib ka eakamale inimesele ja ei ole lilleline ega mummuline ning nüüd tahab ta saada sellest endale mõnusat dressipluusi. Jällekord sellist, mida kuskilt väga võtta pole, ehk siis ilma kapuutsita ja lihtsalt kõrgema kraega. Nimelt oli tal plaanis koos abikaasaga sõita reisile Marokosse ja seoses sellega oli tarvis endale hankida rõivaese, mida hea suurema tuule korral reisil selga tõmmata.
Mis seal siis ikka, võtsin dresspiluusi tegemise enda plaanidesse.
Kangas ise oli mulle täitsa tuttav, sest seisab mul endalgi selline kapis ja ootab rõivaks saamist. Mulle sellised mereteemalised kangad väga meeldivad ja kui Studio Liv Fabrics sellise ägeda mustriga lagedale tuli, olin kohe ostmas. Studio Liv pakub sageli imeilusaid mustreid, mis on nende firma omatoodang. Eestist pärit disain ja kvaliteetne digiprint annavad hea tulemuse.
Köiemustriga kanga andmed:
• Digiprint

• 95% puuvill 5% spandex (lycra)

• Kaal 250g /m2

• Laius 170 cm

• OEKO-TEX 100 sertifikaat

• Toodetud Euroopas

Vahetult enne tellija reisi lõikasin dressipluusi välja ja hakkasin õmblema. Sooviti kindlasti taskuid ja kõrget kaelust.
Taskud õmblesin klassikalised liistuga taskud ja kõrgele kaelusele lisasin paelakanali, et vajadusel kaelust rohkem pingutada.
Ette sai lukk, varrukaotstesse ja alläärde samast riidest mansetid. Ei saa neid soonikuteks nimetada, sest õmmeldud on nad samast riidest, mitte soonikust.

Dressipluusist on mul täpselt 2 pilti, millel tore proua soostus poseerima. Inimesel on õigus pildile mitte tahta ja ega mul pildistamiseks väga aega jäänudki, sest nagu sageli juhtub, siis kiire elutempo juures lähevad asjad välja nõelasilmast.(Kui hästi uurida, siis taskuliistu õige koha pealemärkimisest veel kriidijoonedki õrnalt paistavad :P)
Nii seegi kord. Hommikul lendas omanik koos rõivaga juba Marokosse.

derssipluus

derssipluus

Peale reisi sain tagasiside, et dressipluus oli parim rõivaese, mis tal kaasas oli ja see, et kõrgele kaelusele sai ka paelakanal koos paela ja stopperitega, oli suurepärane lisaväärtus :)

Studio Liv kangastest olen ma ennegi õmmelnud ja julgen nende kangaid soojalt soovitada, sest kvaliteedis pole järelandmisi tehtud. Mustrid on kaunid ja kanga kvaliteet suurepärane.
Üks uus jakk – dressipluus ripub mul juba valmisõmmelduna kodus kapi küljes ning ootab oma järge, et blogisse saada. Modell, ehk siis mina ise, pole saanud mahti ennast koos uue ilusa rõivaesemega pildile sättida. Kui aega saan, teeme pildid ära ja siis saan seda juba siin demonstreerida.

Seniks nautige kangamustrit millest on minu jakk õmmeldud ja mida kahjuks enam tellida ei saa, sest omatoodangut toodetakse piiratud kogustes. Mina hoian alati kätt hiirel, et meeldiva kanga tellimist mitte lootusetult maha magada.

derssipluus

Järgmise korrani!

This entry was posted in MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

One Response to Mereteemaline dressipluus

  1. Pingback: Suvine jakk |

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga