Apricot curd

Seda retsepti olen ma pikemat aega oma mõtteis mõlgutanud.
Ikka kohtan aeg ajalt netiavarustes kas sidrunivõiet või midagi muud ja nüüd lõpuks olin ilmselt selle tegemiseks valmis ning valik langes seekord hoopis aprikoosidele.
Mõeldud tehtud. Seadsime eile õhtul lapsega sammud teise Rapla otsa poodi ja ostsin aprikoosid ära. Poodi läksime me rohkem tegelikult suhkru pärast, sest koju on siginenud ports õunu ja alõtshasid, mis tahavad moosiks keetimist. Kuna ma aga juba mitu päeva tagasi salvestasin ühe curd-i retsepti, siis mõtlesin, mis seal ikka – teen lõpuks ka selle valmis :)
Ja nii see tegu käis:

Pesin, lõikasin pooleks, eemaldasin kivid neljal suuremal aprikoosil.
Lõikasin nad väiksemateks tükkideks, panin potti ja lisasin vett nii palju, et see kataks aprikoose.
Keetsin aprikoose seni, kuni nad olid täitsa kenasti pehmed.
Valasin umbes poole vedelikust ära ja ülejäänud vee koos aprikoosidega ja ubes 200 g suhkruga püreestasin saumikseriga.
Lasin pisut jahtuda ning surusin massi läbi sõela.
Jätsin püree jahtuma.
Kui püree oli peaaegu külm, vahustasi 4 suuremat muna heledaks, sametiseks vahuks ning lisasin selle püreele.
Segasin korralikult läbi ning kuumutasin massi nõrgal tulel, kuni segu hakkas paksenema.
Segada tuleb kogu aeg, muidu võib see hea maius põhja kõrbeda või muna tükki tõmmata.
Kui mass paksenenud, lisasin umbes 120 g tükeldatud võid ning segasin kuni või sulamiseni.
Viimasena lisasin 1 sidruni mahla.
Sidrunimahla võib lisada maitse järgi. Kellele meeldib vähem hapukam, võib piirduda poole sidruniga.

Edasi jätsin võide jahtuma, aeg ajalt seda segades. Jahtunud võide panin väiksematesse purkidesse ning siis juba külma.

Täna hommikul ei saanud meil siin kellelgi isu täis röstsaiadest apricot curd- iga :)

Kasutada saab seda veel edukalt kookide vahele, kohupiimaga või vahukoorega….mis head aga pähe tuleb.

 apricot curd

4 suuremat aprikoosi ( u 660g)
200 g suhkrut
4 muna
120 g võid
1 sidruni mahl

This entry was posted in TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

2 Responses to Apricot curd

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga