Remont jätkub ja sügis on silmnähtavalt kohal.

Panen vahepeal siia ajaloo tarbeks kirja mõned faktid. Ükskord hea jälle üle vaadata ja tõdeda, et ahhaa, seda ja seda sai tehtud siis.
Kui ma selle remondi nüüd käsile võtsin, siis see lausa liigub. Mitte üleliia tormakalt, aga kogu aeg vaikselt areneb. Kui mul maja taga kasvaks rahapuu, oleks kõik väga lihtne, aga no ei kasva. Seega tuleb väljaminekuid hajutada ja vahepeal muudkui rabada tööd teha, et asjad liiguksid. Tõttöelda viimasel ajal on muutunud väga sagedaseks enne uinumist üks mõte – ma olen niiiii väsinud. Rohkem mõtteid ei tule, sest siis ma juba jään magama :) Eks väsib sitkemgi inimene ära, kui peale päevatööd tuled iga päev koju ja hakkad aga jälle tööle. Õnneks ei tee ma seda vastumeelselt, sest tean, et sellega liigun kogu aeg lähemale sellele, et saavad tehtud asjad, millest olen ammu unistanud. Tööle vahelduseks käime ikka mõnel ürituselgi, et päris sassi ennast ei töötaks. Igatahes remont edeneb ja remondi käigus tuleb pidevalt ideid juurde, mida tuleks nii või teisiti teha. Kõike korraga ei saa, aga vaikselt ja tasapisi ikka saab. Kuidas selle elevandi söömisega oligi, eks.

Elutuba oli vahepeal siis selline:

remont

Siis sai tapeet maha. Oi, päris hull kraapimine oli. Tapeedi alt selgus, et algselt olid selles toas seinad imelikud pruunid ja järgmine kiht oli mingi hele sinepitoon. Värvitud ümber sektsiooni ilmselt. Pahteldamine algas…

remont

Ja kamina eest võtsin plaadi üles ning plaaditav ala sai lõigatud suuremaks, sest…kunagi keegi tegi valearvestuse. Põlevad puud viskasid praksudes jupikesi kaugemale, kui vaja ja parkett sai mõnigi kord sedasi kärsatatud. Tegelikult on sellistele asjadele omad nõuded, aga kunagi enne meid on siin keegi selle asjaga puusse pannud. Pildil on juba ava suuremaks lõigatud ja tasandussegu esimene kiht peale valatud. Põrandad ja seinad on meie majas muide koledasti kõverad.

remont

Edasi sai tuba esimese kihi värvi selga. Seinad ja lagi. Ükskord läksin peale tööd ühele üritusele ja kui hilja õhtul koju tulin, oli tuba mõnusasti valge. Ülejärgmisel päeval said kõik vajalikud kohad akrüülitud, vajadusel mõned pahtliparandused tehtud ja läkski teist korda värvimiseks.

remont

Järgmisel hommikul ma valges selle pildid siis tegingi, kui 1 kord oli tuba värvitud. Läbi tolmuse akna paistis kenasti minu ilus lilleampel, mis on veel siiani vapralt vastu pidanud, kuigi päris mitmed ööd on olnud õues öökülmad.

remont

Õues oli sel ajal ilus kirev sügis. Praeguseks on olnud mitmel ööl miinuskraadid ja puudel lehti märksa vähem. Hommikud on rõõmustanud meid päikesega ja härmatanud loodusega.

remont

remont

Nii. Edasi pole mul enam pilte. Pidevalt on sada sees ja ….jäid kuidagi tegemata.
Mis seis praeguseks siis on?
Praeguseks on kamina ees uus plaat maas. Selle eest teen maani kummarduse ja kallistan oimetuks oma vanemat poega. Torises ja porises, et appi, põrandad on niiiii kõverad, aga pani plaadi maha. Esimest korda ja hästi pani. Noh, minuarust need põrandad nii kõverad polegi, sest vaadake, ma pole siiani selle peal veerema läinud – järelikult on kalded vastuvõetavad :P ja veel see ka, et ma olen hiigelrahul ostetud plaadiga, mis sai välja valitud ( palju valida polnudki meie Jaama Konsumis) päris õhtuhämaruses ja uduumbes mälu järgi, aga sai vägagi kaminaga ühte karva.
Nüüd uue nädala lõpus saavad plaadid vuugitud ja…voila, plaatide peal võib tantsu lüüa :)
Nädala lõpus tuleb võtta ette koristustöö lõpetamine elutoas. Põrandaid olen ma seal pesnud ikka väga palju kordi, aga nüüd tahaks päevavalges veel pesta aknaraamid ja aknad. Siiani oli pidevalt tolmutamist ja polnud mõtet akendega jännata. Täna just koristasin rõdult ära selle hiigeltolmu, mis tekkis sinna plaatide lõikamisest. Elutuba on siis ühesõnaga sellises järgus, et vaja oleks veel uut mööblit, aga sellega läheb aega. Tegelikkuses tahaks ma vahetada välja ka põranda, aga…see peab samuti ootama ja õnneks see praegune põrand ei karju. Sellega seoses on panemata ka põrandaliistud. Mulle kohe mittekuidagi ei meeldi, kui liistud on puudu, aga…no mis ma neid ostan, kui pärast on põrand teist tooni.
Kunagi, kui lasin vedada korteris uued elektrikaablid elutoas ja esikus, siis tekitasin kaminaseina seinalambi koha. Siiani polnud seal muud, kui juhtme otsas pirn. Täna käisime K-ga linnas ja nii muuseas tegime mõned vajalikud ostud ära. Noorem R võttis meid auto peale ja siis me kärutasime veidi ringi. Saingi seinalambi. Noh, üks teine meeldis mulle märksa rohkem ja mis seal salata, ongi nüüd hinge peal, aga see teine maksis peaaegu 200 euri. Vaatasin, et mitte kohe ei ole sellist raha lambi jaoks üle ja ostsin kõvasti odavama :P

K- tuleb kahe nädala pärast sünnipäev ja sellepärast me praegu tegime suurte töödega väikese pausi. Kui aga sünnipäev peetud, lähevad remonti väike esik ja köök. Osa esikust läheb tapeedi alla ja selle, oh imet, suutsin täna linnas ära osta. Ma olen väga kehv tapeedi ostja, sest ükski mulle ei sobi. Täna üks millegipärast kõnetas. Osa seinast esikus ja köögis läheb suuremale tööle ja kuni selleni jõuab, siis värvin lihtsalt ära. Täna õhtul sai esik igatahes esimest korda üle võõbatud. Leidsin kapist värvi ja rulli ja mis see siis ära ei ole. Homme teine kiht peale ja asi jälle värske, kuni saab sinna vajalik materjal ostetud ja peale pandud. Nojah ja nii on asjade käigus mul jälle mingid mõtted pähe tekkinud, mida esikus oleks vaja ringi teha :)
Ok, tänaseks aitab remondijutust. Millalgi jälle.

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga