Keeks, õuntega

Saabumas on õunahooaeg. Jah, sammuke juba sügisele lähemale, aga see – eest kirjule, mahlasele, põnevale…loodan, et ka soojale :)
Nädalavahetusel maal toimetades tõdesin, et ploom võtab juba sinakat ilmet, pihlakas on täitsa särav, õunad potsatavad ise alla, tikrid olid nii pehmed ja magus- magusad ja sõstrad sillerdavad päikeses kaunilt ja mahlaselt. Hüüavad muudkui möödujale – korja mind :) Ja kui ilusad on kasvuhoones tomatid ning kui hästi seal lõhnab!!! Jah, aias on praegu väga mõnus ja maitsev hooaeg.
Kuid. Nii nagu värvikirevast kevadest sai roheline suvi, nii hakkab sügise saabumine lisama loodusesse jälle värve. Seekord aga mitte õrnu ja heledaid vaid küpseid ja eredaid :) Ja polegi enam kaugel aeg, kui saab öelda – kõik kõik on uus, septembrikuus :) Imede ime, üle aastate ei lähe meil sel aastal mitte keegi kooli :) Midagi uut on sellegipoolest igas septembris :)

Ja keeksist:

7 dl jahu
1 spl kaneeli
1 tl soodat
1 tl soola
150 g võid või margariini

4 dl suhkrut
3 suurt muna või 4 väikest
7 dl õunakuubikuid (3-4 suurt õuna)

Soovi korral võib lisada veel pähkleid – kellele millised meeldivad. Mina tein ainult õuntega.

Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kokku jahu, kaneel, sooda ja sool. Tõsta kõrvale.
Pane mikserikaussi toasoe või, suhkur ja munad ning vahusta suurel kiirusel kollaseks vahuseks kreemiks. Sega mikseri keskmisel kiirusel vähehaaval hulka kuivained. Kalla taigna hulka õunad, sega läbi.
Vala taigen keeksivormi (mina kasutan vormis ka küpsetuspaberit) ja küpseta ahjus umbes 60-70 minutit. Katsu valmisolekut tikuga (tikk peab jääma täiesti kuivaks).

Ja keeks ongi valmis :)

Mmmm, kui hästi see maitseb külma piimaga :)

 keeks

 keeks

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD., TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

One Response to Keeks, õuntega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga