Detsembrinopped

Nagu ikka, detsember oli meil üks siginat saginat täis kuu. Sinna mahuvad nii sünnipäev, jõulud kodus ning külas, jõuluüritused, peod, kontserdid, jalutamised, reisimised ja ka teatrietendused. Ühesõnaga, kes tahab see ka kõike jõuab ja kõik on tore.

Esimesel advendil käisime Loomeruumis jõuluetendust vaatamas.

loomeruumis

Mailile aitäh, et ta ikka jaksab korraldada

Etendus ise oli väga armas ja lõbus päkapikulugu ja oli nauditav nii väikestele, kui suurtele.

loomeruumis

loomeruumis

loomeruumis

loomeruumis

loomeruumis

loomeruumis

loomeruumis

Enne ja peale etendust oli võimalus kohvikust head ja paremat osta ning muidugi koos sõpradega mõnusasti aega veeta.

loomeruumis

loomeruumis

Esimesel advendil tulid meile koju päris lahedad päkapikud. Nendega sai parasjagu nalja, naeru ja tralli.

lapsed

lapsed

Loomulikult läksid õide meie 5 jõulukaktust. Juba teist korda sügisest alates.

jõul

Kirkega käisime ühel õhtul Estonia teatris “Karlsson katuselt” etendust vaatamas. Eelmisel aastal ei saanud löögile ja tänavu siis õnnestus ära vaadata. Väga hea etendus. Etendust teadupärast pildistada ei tohi ja meie olime korralikud – ei pildistanud.

teatris

teatris

teatris

Ühel õhtul käisime issi töökoha jõulupeol. Teletornis. Lastele oli teadusteater, teletornis lustimine ja jõuluvana kepsutas kohale lausa 21. korrusele :) Väga äge pidu oli.

teletorn

teletorn

teletorn

Boonuseks saime nautida õhtusel ajal suurepäraseid vaateid Tallinnale ja selle ümbrusele. Käisime ringi ja püüdsime tuvastada kõrgustest tuttavaid kohti. Viimaseks istusime veel kinosaalis ja vaatasime Eestis tehtud ainukest 3D filmi. Oli üks naljakas mustvalge jaburus, aga täitsa tore jaburus.

teletorn

Millalgi üsna kuu alguses oli ka muusikakooli jõulukontsert, aga ruttasin sinna otse töölt ning istusin ja lihtsalt nautisin ilusat kontserti. Ei ühtegi pilti.

Detsembrisse mahtus meil üks tore nädalavahetus, kus mul oli kaks tütrekest korraga :) Suurem kümme ja väiksem kolm aastat vana. Omamoodi vahva on nendega koos olla, sest samasugune vahe – 7 aastat – on ka mu poegadel. Seega pisike nostalgia kahe väiksema lapsega elust. Väike tips tuli meile juba reede õhtul ja laupäeva hommikul käisime kõigepealt laulustuudio jõulupeol. Sel aastal oli laulustuudio kontsert suuresti teistsugune, võrreldes igaaastase peoga. Laulsid ainult koorid ja mõned üksikud väiksemad solistid ning lastele üllatuseks esines improteater. Kummaliselt teistmoodi oli, aga sedasi see seekord oli.

pidu

Loomulikult käis laululastel jõuluvana. Teda ootavad ju kõik – suured ja väikesed.

pidu

pidu

Õhtul lustisime kodus, aga hommikul suundusime koos lastega rongi peale ja sõitsime Tallinna. Kavas oli pikem linnapäev. Esimese hooga kimasime Estonia teatrisse vaatama etendust ” Sipsik ja vanaaja asjad”. Tõeliselt vahva teatritükk. Meile kolmele igatahes meeldis kõigile.

Enne etendust kiire klõps ja siis tehti saal pimedaks.

pidu

Kui etendus läbi, läksime üle tee Solarise keskusesse. Meil on kuidagi traditsiooniks kujunenud, et peale teatrit käime seal majas kõrgel Komeedi kohvikus söömas ja ilusat vaadet nautimas. Kodunt ammu ära tuldud ja peale teatrit kipub ikka kõht tühjaks minema. Nii me siis nautisimegi ilusat vadet ja head toitu.

pidu

Lastele toodi loomulikult ooteajaks kohe värvipliiatsid ja pildid, mida sai värvida. Nii polegi probleemi üle poole tunni oma sööke oodata.

pidu

pidu

Väikesele lapsele oli esimene kord nii kõrgel söömas käia ja tema ei jõudnud ära imestada, kui ilus oli sealt vaadata ja kui palju autosi ning inimesi õues liikus.

pidu

Kui kõhud said korralikult täis, läksime Pärnu maantee galeriisse “Piparkoogimaania”
näitust vaatama. Oli seal ikka igasuguseid toredaid ja vägevaid piparkooke vaadata. Üks uhkem, kui teine.

pidu

pidu

Edasi läks meie tee vanalinna, lihtsalt jalutama. Ilus on ju jõulude ajal.

pidu

pidu

pidu

pidu

Lõpuks läksime seisma pikka järjekorda, et pääseda jõuluvana jutule.

pidu

Kui Kirke järjekorras oli, käisime meie pisikese piigaga vahepeal jalutamas ja vaatasime, et kuusk on vot nii suur :) Siis vahetasime positsioone ja Kirke käis lapsega jalutamas. See jõuluvana saba oli ikka päris muljetavaldavalt pikk, aga kuna lastel oli suur soov, siis tuli see järjekorras seismine endale lõbusaks mõelda.

pidu

Lõpuks pääsesime jõuluvana tuppa. Väiksem tegelane otsustas siis mul kintsust kinni hakata ja polnud nõus isegi kommi vastu võtma. Kirkega aga oli asi juba lihtne. Tema laulis ühele ja samale jõuluvanale juba seitsmendat aastat järjest. Jõuluvana mäletas teda ja kommi sai ta sel korral iga aasta eest ühe. Mitte et seda kommi vähe oleks jõulude ajal või üldse vaja oleks, aga traditsioonid on olulised. Igatahes oli neil kahel taaskohtumine lõbus.

pidu

Kirkel oli üks tore esinemine kooli kellade ansambliga meie maavalitsuse talveaias ühel lõunaaja kontserdil. Nad on harjutanud alles hästi vähe aega ja see oli nende päris esimene avalik esinemine väljapool kooli. Jõululaulud kõlasid kenasti.

pidu

Kuskile sinna ennejõulusesse aega jäi veel meie raamatukogu kollektiivi jõulupidu kus me Kirkega käisime, aga otsustasin tol õhtul nagu mõnelgi teisel aasta lõpus, olla lihtsalt külaline ja nautida ning jätsin fotoaparaadi koju. Pärast tegelikult oli mul ikka natukene kahju, aga sel korral oli nii. Meie pidu oli Loomeruumi vastvalminud saalis ja see pidu oli üks minu tõeline lemmikpidu. Meile oli kaetud ülimalt hubases interjööris väga kaunis laud ning söögid olid tänu Margiti osavatele kätele väga maitsvad. Lisaks saime vaadata Rändteater Vaba vanker esituses kahte etendust – “Eestlaste muistne lugu” ja ” Eestlaste muistne sugu”. Naerda sai kõvasti ja etendus oli täis väge ja väga äge.

Ja olidki käes jõulud….

….kõigepealt oma suure ja armsa perega kodus

Meil käis üllatuslikult sel aastal päris jõuluvana ja oh seda elevust. Eriti hakkasid sügelema just suured inimesed, sest lastel on ju tavapäraselt repertuaar olemas, mida taadile esitada, aga suured mõtlevad ikka, et küll pakid tulevad ise ukse taha ja saab kuidagi niisama. Sel korral oli teistmoodi.
Õhtu päädis kingiks saadud lauamängude mängimisega ja niisama mõnusa koosolemisega.

pidu

pidu

pidu

pidu

pidu

pidu

pidu

Järgmisel õhtul käisime maal jõuluõhtul…

pidu

Käis kõva kingituste jagamine. Selleks oli lausa 4 päkapikku kohale tulnud. Pildi pealt on neljas parasjagu kuskilegi jalga lasknud. Võimalik, et ta luuletas sel hetkel oma luuletust, Justnimelt luuletas.
Kingitustega mängisid pärast nagu näha suured ja väikesed.

pidu

Lõpuks väsis isegi Kirke ära ja puges venna kaissu puhkama. Eks neid pidusid ja üriusi oli juba olnud ka, et võis ära väsida.

pidu

Järgmise päeva me võtsimegi kolmekesi kodus täiesti vabalt ja rivitult. Magasime, sõime, lugesime, magasime, sõime…ühesõnaga igaüks tegi mida tahtis ja lihtsalt puhkasime, aga õhtul peale üheksat, siis pakkisime oma seitse asja kokku ja sõitsime linna, selleks, et varahommikul sõita sadamasse ja käia tiiru Helsingis :) Sellest ehk teine kord, võib olla :)

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga