Puhkus…vist :)

Nii on. Esimene nädal puhkust hakkab läbi saama.
Kas ma olen puhanud? Ilmselt nii ja naa. Igasuguste lähisündmuste valguses on tööd rohkem, kui küll, aga tegelikult on kõige tähtsam hoopis see, et hommikul ei pea tõusma kellahelina peale ja siblima õigeks ajaks tööle. Tõuseme siis, kui uni läinud ja tööd teen nii, kuidas ise graafiku sean. Tähtis on vaid see, et kõik saaks õigel ajal valmis. Ja saabki. Mis kannatab, saab veidi hiljem valmis, millega kiire, see saab alati õigel ajal valmis. Kasvõi öötundide arvelt, sest hommikul on võimalus magada veidi kauem. Kogu selle tramburai vahele jõuan siiski enne Une – Mati padjapauku lugeda veidi raamatut ja raamat on seltsiks ka rongisõitudel, sest osa töiseid tegemisi on kodukohast kaugemal. Oma jaanilaupäevagi veetsime hoopis pealinnas poja juures ja vabaõhumuuseumis.
Ühesõnaga vaatamata tihedale graafikule on elu praegu puhas lill! Mis kõige toredam, siis ikka see, et vaatamata vahepealsele tööle naasmisele, on kena ports puhkust veel ootamas ees. Suve suhtes ma nii sinisilmne muidugi pole, sest teadagi, niikui jaanid läbi, terendavad lähiajal juba jõulud, aga kuna miski muu kui optimism pole just eriti mõttekas, siis…suvi kestab ja nii palju toredaid ettevõtmisi on veel ees.

suvi

Lupiinid, minu ühed vaieldamatud suvelemmikud

Kodus on meil suvel pidevalt igasuguseid lilli. Lisaks lõikelilledele õitsevad aktiivselt orhideed.
Üks pisike läks just jälle ohtralt õide ja suurel oli vahepeal lausa üle 20 õie. Tuli kohe kõvasti seda lille toestada, et teine ümber ei kukuks. Nüüd ta lõpetas…ja juba kasvab uus vars, et varsti meid jälle oma kaunite õitega rõõmustada.

suvi

suvi

Ja siiski, vahest näpistan ma ka sellise mõnusa suvehommiku enda jaoks, kus saan lugeda ja nautida olemist.

suvi

Töötoas kerkib mul aga armutult kangaste hunnik, millest oleks tarvis ühte ja teist õmmelda. Ma tean, et selle kahenädalase puhkusesutsaku sisse see töö ei mahu, aga…sellegipoolest on väga tore silma nuumata ja muudkui möödaminnes mõelda, millest mis peaks saama.

suvi

Mõned tellitud kangad on veel tulemas ja ühe puhul tekkis selline lennult inspiratsioon, mille visandasin 30 sekundiga paberile. Ilus kangas eeldab lihtsaid lõikeid. Kas sellest kangast just selline asi tuleb, seda näitab aeg, aga midagi kaunist saab temast kindlasti ühel hetkel õmmeldud.

suvi

Suvel on muidugi mõnus koht rõdu. Sel aastal on mu potipõllumajandus seal küll väiksem, kui eelmisel aastal, aga mõnus sellegipoolest. Kasvavad tomatitaimed, mis ilmselt tänu hiljutisele suurele tuulele said korralikult tolmendatud. Õisi igatahes on kõvasti. Meie rippmaasikas kannab agaralt vilja ja laps saab täitsa igal hommikul sealt marju põske pista. Mulle jagub õnneks sealt samuti. Loomulikult on ka kõik toalilled praegu rõdul suvitamas ja lähevad päev päevalt ilusamaks.

suvi

suvi

suvi

Ja praegu….praegu on käes pojengide aeg. Veel on, kohe saab läbi ja siis tulevad järgmised kaunid õitsejad.

suvi

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga