Elsa keep

See imeilus film on olnud juba pikemat aega paljude väikeste tüdrukute südametes – Frozen. Meie kodus on see film täiesti olemas ja aeg ajalt vaatame seda tütrega koos, aga erilist fännamist pole temas ma kunagi näinud. Pole meil ei Elsa ei Anna nukke ega muud kraami. Ühed pliiatsid tegelaste piltidega on talle toodud ja üks kleeps kingitud. Ühtegi tegelastega riideeset tal samuti pole. Laps pole küsinud ja mina pole ostnud. Elsa ja Anna laule laulab ta kodus küll ja meile meeldib väga üks netiavarustes liikuv neljal käel mängitud klaveripala õe – venna esituses selle muinasjutu lauludest.
Meie peres on aga üks tõeline fänn täitsa olemas ja see on vanema poja vanem tütar, pisut üle kahe aastane pisipiiga. Tema võib seda kuulata – vaadata päevas mitmeid kordi ning kõik liigutusedki lauludes on ta endale selgeks õppinud. Elsa keep oli tal üks väga oluline aksessuaar, mis tuli õlgadelt heita laulu lauldes. Seda asendas parema puudumisel üks sallike.
Kui ma tirtsule jõuluks kingitust mõtlesin välja, siis üks ja ainus asi, milles ma olin kindel- mänguasju ma ei osta. Mnjah, vat siis sulle vanaema, eks. Minu seisukoht on lihtsalt selline, et täiskasvanu kujundab lapses tarbimisharjumusi ja kuna nende peres kasvab kaks järjestikust tütarlast, siis mänguasju on juba niigi kokku kingitud 5 toa jagu. Milleks neid veel? No ja kingitakse neile kanne niiehknaa veel ja veel- sõbrad, sugulased…ma siis olen teistmoodi vanaema.
Jah, aga kingitust oli ju jõuluvana kingikotti ikkagi vaja. Ma siis lähtusin sellest, mis lapsele hetkel väga rõõmu teeb ja rõõmu teeb kõik Frozeni filmiga seotu. Nii leidsin talle Helsingis käies ilusa Elsa krooni, kammi ja ….õmblesin ise keebi. Toreda päkapikkude raamatu panin samuti pakki.
Keep sai uhke. Kangaks võtsin luksusliku tafti ja karvased servad on päris sulgedest. Erinevalt Elsa enda keebist, sai meie keep omale ka kapuutsi. Väikesel printsessil oli igatahes hästi uhke tunne selle keebiga ja nüüd saab ta oma Elsa laulus seda uhkelt õlgadelt heita. Kinnitus on keebil lahendatud takjapaelaga, et oleks lihtne ära võtta/kinnitada ja lapsele turvaline.
Selline ta siis sai.

keep

keep

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD., MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga