Meie pere lemmik

Vahelduseks muudele juttudele, üks toidusoovitus, või kuidas seda nüüd nimetada.
Kõigepealt tegin muidugi seda pajarooga või pannirooga (kuidas kellele) – erinevates variantides. Ühel hetkel lisandus sinna veel ka kala. Nüüd on see toit, mida sööks ikka ja jälle ja mida laps sageli tellib.

Kala:

Kasutasin pangasiuse fileed, sest muud valget kala polnud poest võtta ja olgem ausad, see konkreetne on ka üks taskukohasemaid valge kala valikuid, kui räimed välja arvata.
Kata klaasvorm küpsetuspaberiga, määri see õliga ja laota peale kalafilee. Suurde vormi mahub 4 tk, väikesesse 2 tk.
Kata kala pealt mõne terava kastmega. Kasutan selleks viimasel ajal Salvesti Teravat Hiina kastet, sest selle maitsekooslus koos kalaga on meile kõige sümpaatsem. Viimasena puista peale paras ports riivjuustu. See tuleks valida jällegi oma maitse järgi ja mina olen kasutanud riivitud Eesti juustu.
Ahjukuumus ajada 200-ni ja siis viuhh, vorm kalaga ahju. Kellaajaliselt läheb umbes 20 minutit, aga üldiselt vaatan, et juust kõrbema ei läheks ja siis ongi väga hea :)

Pajaroog:

Pakun praegu kogused kahele sööjale

1/2 suuremat bataati
1/2 keskmist suvikõrvitsat
3 keskmist varsselleri vart
1 sibul
2 keskmist küüslauguküünt
sool, pipar
Pisut Pimet Ancho maitseainet
1 dl lahjemat kookospiima

Lisandina soovi korral 1/2 karpi viilutatud šampinjone või näiteks peekonitükikesi – seda kasutan siis, kui teen pajarooga ilma kalata.

Viiluta bataat ja suvikõrviks kangideks. Varsseller samuti viilutada. Hauta esmalt bataat ja seller pannil peaaegu küpseks ja siis lisa suvikõrvits, sibul, küüslauk ja maitseained. Hautamiseks kasutan törtsukese taimset õli ja veidi vett. Kui kõik koostisained pehmed, lisan kookospiima, hautan veidi ja ongi valmis.
Kasutades šampinjone tuleks need elnevalt koos sibulaga praadida läbi ja lisada ülejäänud hautisele.

Nii lihtne see ongi ja…..väga maitsev!

Head isu!

hautiskalaga

This entry was posted in TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga