Kooki, palun

Rabarberihooaeg ju. Täies hoos lausa.
Vanaema saadab meile maalt ikka kilekotiga ja eks peame hüva kraami kõik ära kasutama.
No ega seda vastumeelselt ei teegi, pigem ikka rõõmuga. Rabarberihooaeg ei ole teabmis pikk, seega- roheline tuli rabarberikookidele. Lapsed söövad seda meeleldi ja miks mitte siis koogiteoga priisata.
Üks päev tegin rabarberi-karamellikooki. Väga hea oli, aga jäädvustada ei jõudnud-enne oli see kook kodakondsete kõhus. Päev ennem tegin muide sedasama kooki, aga punaste sõstardega-ei saaks öelda, et kehvem oli :P
Eile tegin kohupiima-sidrunikooki. Sedakorda ilma rabarberita. Kook õnnestus superhea. A vitsutas seda veel suht öösel ja kiitis takka :D
Iseenesest kook lihtne-või, jahu, suhkur, muna, soola, kohupiim, hapukoor, sidruni riivitud koor. Võimalik, et eriti mõnusaks tegi selle koogi just kodune kohupiim.
Täna alustasin hommikut suurema rababreri koorimise-tükeldamisega. Jagus teda nii sügavkülma, kui kisselliks. Ja et ma kiikasin vahepeal nagu kiuste Kaja blogisse, siis ahju läks seekord selline kook.
Kook sai päris hea. Minu jaoks veidi ehk liiga magus. Teised ei virisenud :) Beseekihi vist jätsin ka liiga vedelaks, sest päris püsti mul see vaht ei seisnud:P Küpsedes tekkisid hoopis peale pisarad, nagu vanasti ühel pisarakoogil.

kook

Lõunasöök valmis, parkisime kõik kõhud täis ja padinal maale. Värsket õhku ja linnulaulu :)

Üks oluline asi veel. Kuigi pidevalt on üks kiire ja kiire, siis sellegipoolest edeneb väikestviisi väike waldorfnukk :) Käed ja jalad on valmis ühendamiseks kehaga. Hetkel teen kehaga juba ühendatud peale juukseid. Niikui sonks valmis, saab nukk jäsemed külge ja jääb veel vaid riided teha. Tips käib pidevalt küsimas, millal tema nuku valmis saab :P Saab, saab-varsti saab :)

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD.. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga