29. november

Novembrikuu viimasel päeval saime jälle kord kokku Raplas. Sel korral liitus meiega Anneli.
Lappamiseks olid mõned uued ajakirjad ja Airel – Katrinil olid kaasas vahepeal valminud loomakesed.

Kootud loomakesed

Hiired, kiisud, notsud reas

Aire oli vahepeal eriti usin ja kudus suisa kolm loomakest- valge hiire, roosa notsu ja triibulise kassi. Katrini jagu oli tumedam roosa notsu.
Airel oli kaasas veel Ingelise ajakirja lõigete järgi õmmeldud hiir. Ingridi hiir oli sama lõike järgi tehtud, kuid teisest materjalist. Nii juhtuski, et kaks hiirt olid tehtud sama lõike järgi, kuid tulemus oli erinev. Kõigepealt vahe, mis tekib erinevast materjalikasutusest- hiired on erineva suurusega. Ja loomulikult tekib erinevus teostaja loomingulisest lähenemisest.

Hiir

Aire hiir

Anne-Katrin

Anne ja Katrin hiiri “hindamas”

Katrinil olid tegelikult veel kaasas pärlitest tehtud tähekesed, kuid mingil põhjusel jäid nad jäädvustamata :(. Saladuskatte all võib öelda, et järgmisel korral on plaan teha just pärlitest ehteid, nii et kindlasti püüame ka Katrini tähekesed pildile.

Nüüd aga selle korra “padjaklubi” põhiteema. Nõelviltimise tehnikas päkapikud.
Idee tuli ajakirjast “Käsitöö” ja kuna jõulud lähedal, siis seda suurem mõte päkapikke valmistada. Mine tea, ehk toob mõni neist veel midagi ka sussi sisse ;).
Juhtus nii, et keegi seltskonnast polnud neid veel teha proovinud. Nii saime kõik alustada nullist-piltlikult öeldes, ajasime ajakirjast näpuga järge.
Kõigepealt tuli valmistada ette õige pikkusega traadid käte ja jalgade sisse ning vormida nende otstesse villaloorist käpikud ja sussid.

Tööprotsess

Aire, Anneli ja lapsed mõõdavad traati

Päkapikkude meisterdamine on just selline tegevus, mis pakub lõbu ka lastele. Nii olid Annelil nõu ja jõuga abiks tütred. Anne tütretirts aga oli moealase nõustaja rollis. Tema ütles emmele, mis värvi võiksid tulla päkapiku särk, püksid ja müts.

Tööprotsess 2

Anne ja Katrin väänavad traati

Vahepeal läks loomulikult hulk auru päkapikkude detailide valmistamisele. Kindel otsus oli see, et head tööriistad, on suur osa töö õnnestumisest. Leidsime, et seda tööd tehes on parim peenike viltimisnõel. Kuna enamusel oli nõel just jämedam, siis vaeva sai näha märksa rohkem, kui ehk oleks olnud vaja ja Katrini peenike nõel omandas väga suure populaarsuse.
Kui kõik detailid valmis, pidi hakkama neid omavahel kokku õmblema.

Pooleliolev päkapik

Varsti saab sinust päkapikk…

Töö lõpetamine

Veel viimane lihv ja Anne päkapikk saab valmis

Nii saidki kõik meie päkapikud valmis. Kindlasti saavad esimesed päkapikud endale veel rohkelt seltsilisi-aga ennem tuleb minna vaatama, kust saab korralikud peenikesed viltimisnõelad. Kes esimesena leiab, rabab hulgim :).

Päkapikud

Päkapikupere

Järgmise korrani ja ilusat Jõuluootust!

This entry was posted in KLUBI. Bookmark the permalink.

Comments are closed.