Juustune hakklihasupp ja juustu-sibulasai

Puha juustuvärk :P
Tegelikult ajendas mind neid roogasid proovima isiklik tutvus mõlema retsepti loojaga :) Et ma nüüd proovin ka teha ja nokin veidike :P Saia puhul järgisin retepti, mis oli üleval Kaja blogis. Ise kavatsen homme seada sammud raamatupoodi ja soetada ka endale koju see hea raamat. Sai oli väga hea ja kuigi ta sai tehtud juba eile, passis ta täna süüa selle supi kõrvale oivaliselt :)
Ei hakka siinkohal retsepti üle kordama, sest Kaja blogist võib seda juba näha küll.
Nüüd aga supi juurde :)
Nädala lõpus ajendas mind ostma Naistelehte kaasasolev Nipiraamat. Et miks? No mu sõbrake Tiina on seal köögitoimetaja :P Ja mina pean nüüd vabatahtlikult proovima järgi kõik tema retseptid, et saaks natuke sõbralikult torkida :P Kuna ma hindan Tiina kokkamisoskust, siis kasutan ma tema retsepte suurima heameelega :) Loomulikult toovad sellised tegevused vaheldust meie igapäevasesse toidulauda ja vahest harva saan ma nii käia poes juba teadmisega, mida ma täna teen, mitte peavaluga, et ohhhhh, mida ma täna süüa teen ???? :D

Ja supist endast.

Ajakirjas on see teisipäeva supp. Täna on puhtjuhuslikult ka teisipäev, kuigi see on tõesti puhas kokkusattumus :D

Koostisained :
* 300 g hakkliha*
* 400 g herne-maisi-riisi-paprikasegu
* 200 g küüslaugu-sibula toorjuustu, ntx Tere
* 1-2 sibulat
* 2-3 spl õli praadimiseks
* 1 l vett
* 1 tl punet
* musta pipart
* 0,5 tl suhkurt
* soola

Kõigepealt hakkisin sibula-mina panin tõesti 2 sibulat. Kuumutasin selle potis-titaankeraamilises :P-klaasjaks :) Lisasin hakkliha, aga tervelt 500 g ja pruunistasin ka selle koos sibulaga.
Edasi lisasin vett-ilmselgelt rohkem, kui liiter , sest hakklihagi oli rohkem. Seejärel segasin topsis toorjuustu ja lisasin supile, pidevalt segades. Viimasena lisasin maisi-paprika-herne segu ja eelkeedetud riisi. Ma ei kasutanud seda külmutatud pakki vaid konservi ja eelmisest päevast järele jäänud riisi. Nagu taaskasutus, või nii :P

purk

Kõik komponendid potis, maitsestasin soola, pipra, suhkruga ja lasin 10 min tasasel tulel haududa. Või vabalt öelda, et supp sai oivaliselt hea :) Sõid mu pojad ja kiitsid, sõin ise ja olin rahul. Väikesele tirtsule lasin supi ühe törtsuga saumiksriga veidi peenemaks ja läks temalegi suurepäraselt loosi. Koerale ei andnud, aga ma tean, et ta oleks juurde küsinud :P See supitegu väärib tõega kordamist :)
Tiinale aga üks küsimus küll :P Mina ei saanud seda suppi sugugi nii kollaseks, kui ajakirja fotol :D Kas on probleem minus või Photoshop-is ? :P

Tänase päeva aga lõpetasin soojade koorikleibadega, millede tegemise idee ma sain Thredahlia blogist :)

koorikleivad peediga

This entry was posted in TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

3 Responses to Juustune hakklihasupp ja juustu-sibulasai

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga